Kumpi vesi on terveellisempää ultraviolettivalolla puhdistettu vesi vai...

Kumpi vesi on terveellisempää ultraviolettivalolla puhdistettu vesi vai...

Kumpi vesi on terveellisempää ultraviolettivalolla puhdistettu vesi vai alkalisoitu/ionisoitu vesi (jos oletetaan, että molemmissa on aktiivihiilisuodatin) ja miksi?

Vastaus

Nämä kaksi käsittelyä ovat hyvin erilaisia. Ultraviolettisäteilyn on todettu tuhoavan vedestä mikrobit eli se tekee juomakelpoista vedestä, jossa muuten olisi esim. tulehduksia aiheuttavaa kolibakteeria. Menetelmän kehittämisen tavoitteena on saada puhdasta juomavettä niihin maailman osiin, joissa siitä on puute.

Ionisoitu vesi ei sen sijaan voi olla pelkkää vettä. Vedessä on oltava mineraaleja, jotta se voitaiiin alkalisoida elektrolyysin avulla. Kaupoissa myydään ionisaattoreita, joilla käsitellyllä vedellä väitetään olevan terveydellsiä vaikutuksia. Tosiasiassa tälle väitteelle ei ole tieteellisiä perusteita. Eipä ionisoinnista toisaalta ole todettu olevan haittaakaan.

Terveellisempää tällä perusteella on UV-käsitelty vesi, mikäli vesi on alunperin sisältänyt haitallisia mikrobeja. Kummallakaan käsittelyllä puhdas juomavesi ei kuitenkaan muutu sen terveellisemmäksi.

Lähteet:

http://www.purdue.edu/newsroom/research/2011/110928BlatchleyMicrobes.html

http://www.chem1.com/CQ/ionbunk.html

http://www.apswater.com/article.asp?id=198&title=Alkaline_Water_Hoax_-_I....

Kommentit (0)

Vastauksesi