Kumpi on parempi, HIFK vai Jokerit?

Kumpi on parempi, HIFK vai Jokerit?

Vastaus
28.10.200916:27
29072
120

Paremmuuden mittaaminen on aika hankalaa, koska mittaamistapoja on monia. Siksi kysymykseen ei voi antaa mitään lopullista vastausta vaan tuoda ainoastaan esiin erilaisia vertailutapoja.

Jos tarkastellaan tämän kauden tämänhetkistä tilannetta, niin Jokerit on voittanut molemmat HIFK:ta vastaan käymänsä ottelut: 10.9.2009 numeroin 4–1 ja 6.10.2009 numeroin 1–0. Keskinäisissä otteluissa Jokerit on siis niskan päällä, mutta toisaalta HIFK on kerännyt tähän mennessä huomattavasti enemmän pisteitä ja on siten sarjataulukossa Jokereita korkeammalla. SM-liigan sivuilta osoitteesta http://www.sm-liiga.fi löytyy aihetta koskevia tilastoja.

Asiaa voidaan myös tarkastella siitä näkökulmasta, kuinka joukkueet ovat pärjänneet kautta aikojen. Kummallakin on esimerkiksi kuusi mestaruutta. Yhtä hyvin voitaisiin mitata keskinäisten otteluiden tuloksia, tehtyjä ja päästettyjä maaleja, kautta aikojen saavutettua pistemäärää, pistemäärää suhteutettuna pelattuihin kausiin tai monia muita tekijöitä tai niiden yhteistulosta.

Joukkueiden kannattajilla on sitten varmasti omat vankat näkemyksensä oman joukkueen paremmuudesta.

Kommentit (0)

Vastauksesi