Kumma juttu, mistään ei löydy suomenkielisiä ohjeita hevosenkengän heitto...

Kumma juttu, mistään ei löydy suomenkielisiä ohjeita hevosenkengän heitto...

Hei. Kumma juttu, mistään ei löydy suomenkielisiä ohjeita hevosenkengän heitto -peliin, jota pelataan kesäjuhlilla aika paljon. Englanniksi (horseshoe pitching) kyllä löytyy, mutta kun ei osaa/jaksa kaikkea kääntää. Tärkeintä olisi saada selville, mitkä ovat heittomatkat suomalaisessa versiossa, vai samatko kuin "maailmallakin". Vai sovelletaanko sääntöjä paikkakunnittain?

Vastaus

Aika heikosti näyttäisi tosiaan löytyvän sääntöjä suomeksi. Laji lienee sen verran epävirallinen ja harvinainen, ettei sitä pelailla muualla kuin illanvietoissa ja ulkojuhlilla. Tässä olisikin jollekin kääntäjälle ja lajiharrastajalle oiva tilaisuus näyttää kyntensä!

Virallisten Pohjois-Amerikkalaisten ohjeiden mukaan heittomatkat ovat alle 9-vuotiaille n. 6 metriä (20 jalkaa), 10-18-vuotiaille 8,2 metriä (27 jalkaa) ja yli 18-vuotiaille 11,3 metriä (37 jalkaa). Yli 18-vuotiaat naiset tosin heittävät 8,2 metristä, jos virallisia sääntöjä käytetään. Pihapeleille ominaiseen tyyliin sääntöjä sovellettaneen pelikohtaisesti. Iltaa viettäessä ei asiat noin muutenkaan ole ihan niin justiinsa.

http://www.horseshoepitching.com/rules/PlayingRules.html

Kommentit (0)

Vastauksesi