Kuluuko kaukolämmitteisessä asunnossa sahköä johonkin, esim. venttiilien pyörittämiseen?

Kuluuko kaukolämmitteisessä asunnossa sahköä johonkin, esim. venttiilien pyörittämiseen?

2 vastausta

Kaukolämmön kuuma syöttövesi tulee kiinteistöön voimalaitokselta tai lämpökeskukselta. Kiinteistön tiloissa sijaitsee lämmönjakokeskus, josta lämmönsiirtimen avulla lämpö siirtyy rakennuksen omaan lämpöverkostoon ja käyttöveden lämmitykseen. Jäähtynyt kaukolämpövesi palaa paluuputkessa lämmöntuotantolaitokselle uudelleen lämmitettäväksi.

Lämmönsiirtimien lisäksi lämmönjakokeskuksen varustukseen kuuluvat säätölaitteet, pumput, paisunta- ja varolaitteet, lämpö- ja painemittarit sekä sulkuventtiilit. Ainakin säätölaitteissa ja pumpuissa sähköä kuluu jonkin verran.

Kommentit (1)
Kysymyksestä ei ilmene onko kyse yhden asunnon talosta, jolloin voidaan sanoa että myös... Kysymyksestä ei ilmene onko kyse yhden asunnon talosta, jolloin voidaan sanoa että myös kaukolämmön prosessointi kuuluu asuntoon, vai onko talossa useita asuntoja, jolloin asunnoissa itsessään ei tarvita sähköä kaukolämmön hanskaamiseen. Sitä en tiedä millaisia futuristisia venttiilejä uuisssa asunnoissa voi olla, mutta tuntuu oudolta ajatukselta että ne vaatisivat sähköä.
13.12.2017 10:16 Telttu Ella 17691
13.12.201707:01
75879
39

Lisäksi sähköä kuluu (kaukolämpötalossakin) valaistukseen, kodinkoneisíin ja muihin sähkölaitteisiin, esim auton lämmitykseen, saunan sähkökiukaaseen jne.

Sähkökäyttöisistä pumpuista johtuen kaukolämpötaloissakin tulee vilu ja kuuma vesi loppuu (pitemmän) sähkökatkon aikana.

Kommentit (0)

Vastauksesi