Kukahan taiteilija voisi olla kysymyksessä, kun taulu on signeerattu EIK.

Kukahan taiteilija voisi olla kysymyksessä, kun taulu on signeerattu EIK.

Kukahan taiteilija voisi olla kysymyksessä, kun taulu on signeerattu EIK. Vuosiluku lienee -38 mutta on hiukan epäselvä. Tiettävästi taulu on kotoisin Joensuun seudulta. Kysymyksessä on kukkataulu, jossa on sinisiä kukkia maljakossa. Taulu vaikuttaa ammattilaisen tekemältä

2 vastausta

Hei!
Vaikea kysymys! Kenties taiteilijan sukunimen alkukirjain olisi siis k. Suomalaisia kuvataiteilijoita on listattu kuvataiteilijamatrikkeliin. Sieltä voit käydä läpi kaikki k-kirjaimella alkavat taiteilijat (mukana on siis myös edesmenneitä taiteilijoita). Ks. http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/ ja klikkaa haku.

Tässä Suomen Taiteilijaseuran julkaisemassa matrikkelissa ovat kattavasti mukana suomalaiset ammattimaiset kuvataiteilijat.

Vähemmän tunnettuja taiteilijoita on listattu ns. Papin matrikkeliin. Papin matrikkeli on Matti Vuolanteen toimittama "Suomalaisen kuvaamataiteen lähdehakemisto" ja sen on julkaissut Lähetyksen kirjapalvelu vuonna 1980. Kirja on pääkaupunkiseudulla luettavissa Kansalliskirjastossa. Ks. viitetiedot Fennica-tietokannassa:
https://fennica.linneanet.fi/cgi-bi...amp;HIST=1

Matrikkeleista taiteilijan hakeminen on kuitenkin melkoista hakuammuntaa. Suosittelen, että viet taulun omalla paikkakunnallasi esim. johonkin antiikki- tai taideliikkeeseen, jossa olisi mahdollisesti asiantuntemusta arvioida sitä.

Kommentit (0)
23.03.202002:13
78
6

Emma Irene Kivekäs 

Kommentit (0)

Vastauksesi