Kuka yksittäinen ihminen on nykytietämyksen mukaan omakätisesti (puukolla, aseella, kuristaen...

Kuka yksittäinen ihminen on nykytietämyksen mukaan omakätisesti (puukolla, aseella, kuristaen...

Kuka yksittäinen ihminen on nykytietämyksen mukaan omakätisesti (puukolla, aseella, kuristaen... jne) surmannut eniten ihmisiä (eli ei käy Stalin tai muut jotka ovat tapattaneet eikä keskitysleirien kaasukammion käyttäjät tai muut massamurhaajat koska ei ole jokaista tappanut erikseen)?

Vastaus

Hei!

Wikipedia näyttäisi tarjoavan vastauksen liki joka kysymykseen: Sieltä löytyy myös lista sarjamurhaajista. Lista on järjestetty uhrien lukumäärän mukaan. Listan ulkopuolelle on jätetty muun muassa terroristit ja palkkatappajat.

Listan ensimmäisenä on intialainen Thug Behram, joka saattaa olla vastuussa jopa 931 murhasta vuosina 1790–1840. Behram surmasi uhrinsa kuristamalla. On kuitenkin kyseenalaista, murhasiko hän omakätisesti kaikki uhrinsa, vai oliko hän vain paikalla. Erään lähteen mukaan Behram arvioi uhriluvukseen "vain" 125.

Unkarilaisen verikreivitär Elizabeth Báthoryn kerrotaan murhanneen ja kiduttaneen kuoliaaksi jopa 650 nuorta naista vuosina 1585-1610. Verikreivitär jätti jälkeensä kirjan, johon hän oli listannut kaikki uhrinsa.

Wikipedian listan kolmantena on amerikkalainen Henry Lee Lucas, jonka arvellaan murhanneen 350 ihmistä vuosina 1960–1983.

Sekä Elizabeth Báthorystä että Henry Lee Lucasista on tehty elokuvat.
http://www.imdb.com/title/tt0496634/
http://www.imdb.com/title/tt0099763/

Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thug_Behram
http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/predators/bathory/7.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Lee_Lucas
http://en.wikipedia.org/wiki/Most_prolific_murderers_by_number_of_victims

Kommentit (0)

Vastauksesi