Kuka voi äänestää Yhdysvaltojen vaaleissa? Jos saa kansalaisuuden niin voiko siellä äänestää?

Kuka voi äänestää Yhdysvaltojen vaaleissa? Jos saa kansalaisuuden niin voiko siellä äänestää?

3 vastausta

Yleinen äänestysikäraja on 18-v ja ulkomaalainen voi saada Yhdysvaltain kansalaisuuden asuttuaan siellä viisi vuotta. Kaikilla Yhdysvalain kansalaisilla on äänestysoikeus. http://peopleof.oureverydaylife.com/voting-requirements-presidential-elections-5703.html

Kommentit (0)
24.11.201610:55
3575
30

Kaikilla kansalaisilla ei ole. Vaaleissa voivat äänestää vain osavaltioissa tai ulkomailla asuvat kansalaiset. Jos asuu osavaltion ulkopuolella, voi olla vailla äänioikeutta. Ja vaikka äänioikeus olisikin, äänestetyllä henkilöllä olisi läsnäolo- muttei äänioikeutta kongressissa. Katso linkittämäni videot.

Kommentit (0)
24.11.201613:10
42983
15

Ja noin vain ei vaalipäivänä Jenkeissä voi marssia äänestämään, vaikka olisikin kansalaisuus ja äänioikeus, vaan pitää etukäteen rekisteröityä äänestysrekisteriin ja joissain tapauksissa vielä rekisteröityessä kertoa kumpaa puoluetta äänestää vai onko itsenäinen ja äänestää jompaa kumpaa.

Rekisteröityminen vaatii tietysti henkilöllisyyden varmistamisen ja se ei taas ole Jenkeissä niin päivän selvää kuin meillä, vaan siellä joillakin (yleensä köyhillä) ei ole mitään henkilöllisyystodistusta vaikka olisivat syntyperäisiä. Joskus vaaditaan syntymätodistus, joka voi olla hukkunut tai palanut.

Kommentit (0)

Vastauksesi