Kuka ulkomaalainen taiteilija?

Kuka ulkomaalainen taiteilija?

Kuka oli se ulkomaalainen taiteilija, joka oli tehnyt sellaisia tauluja, jonka aiheena oli maailmanlopun jälkeinen päivä? Jokin lehti esitteli teoksia useita vuosia sitten. Muistaakseni yksi teos oli sellainen, jossa ihmisten ruumiita oli katoilla ja nimi oli jokin sellainen kuin "Ekumenia airlines."

3 vastausta

Kylläpä riepoo vastaajaa kun joutuu tunnustamaan etsinnän tuloksettomaksi! Periaatteessa johtolangat ovat aika hyviä. "Ekumenia airlines" ei anna verkkohaussa erilaisin versioinkaan yrittämällä viittausta taiteilijaan. Muuten vastaaja käytti pääasiassa englanninkielisiä termejä ja sanojen yhdistelmiä: apocalyptic (paintings), apocalypse, doomsday, end of the world jne. Tällä tavoin saakin googlen kuvahaussa koko joukon infernaalisia näkyjä kuvaavia maalauksia. Ehkä kysyjänkin kannattaa selata niitä ja vertailla niitä omiin muistikuviinsa, löytyisikö saman tyylisiä töitä ja sitä kautta keino edetä eteenpäin. Helsingin Sanomien arkiston tutkiminen takavuosiltakaan ei auttanut. Kysymys voi hyvinkin olla sellainen että joku lukijoistamme saa ahaa-elämyksen ja antaa vinkin. Jos näin käy, kommentoikaa ihmeessä.

Kommentit (0)
18.08.201607:42
27961
73

Zdzislaw Beksinski? Puolalainen valokuvaaja ja taidemaalari, syntynyt 1929 ja murhattiin 2005.

HS:ssa on ollut lyhyt muistokirjoitus helmikuussa 2005.

HS:n arkiston mukaan 12.3.2005 on ollut jotakin Beksinskistä osiossa Ihmiset.

Eräässä lähteessä tosin mainitaan taulujen olleen nimettömiä, eikä pikaisesti vilkaisten näyttäisi olevan yllä mainitun kaltaisia aiheita.

 

Kommentit (0)
16.08.201620:02
25768
33

Se oli todennäköisesti jokin aikakauslehti, joka esitteli näitä maalauksia. Yksi maalauksista oli sellainen, jossa linnut nokkivat miestä. Ihmiset oli kuvattu hyvin tarkasti.

Kommentit (0)

Vastauksesi