Kuka sarjakuvan naissankari?

Kuka sarjakuvan naissankari?

Lapsena luin kaverin luona jotain sarjakuvakirjaa, jossa seikkaili naissankari, jonka nimeä yritän muistaa. Kyseinen sankari seikkaili välillä avaruudessa, välillä merenalaisessa tukikohdassa ja välillä jossain viidakossa. Aseenaan taisi olla jonkinlainen laserase ainakin, mutta saattoi olla muutakin. Olen yrittänyt googlailla ja keksiä kuka se olisi voinut olla, mutta en ole löytänyt mitään vastaavaa. Olisi kiva muistaa tämä kenestä sankarista on kysymys. Luin sitä joskus 80-luvun ja 90-luvun taitteessa, joten ainakin niin vanha se on. Mutta tosiaan voi olla vanhempikin. Ja se oli suomenkielisillä teksteillä. Kiitos jos osaatte auttaa!

2 vastausta

Kyseessä voisi olla Roger Leloupin Yoko Tsuno -sarjakuva. Toinen mahdollinen sarjakuva olisi  Valerian ja Laureline (Jean-Claude Mézieres ja Pierre Christin). Molempia sarjoja käännettiin suomeksi jo 1970-luvulla. Olisiko lukijoillamme muita ehdotuksia.

Kommentit (0)
08.03.201815:41
24441
90

Voisiko kysymyksessä olla 2-osainen sarja nimeltä "Avaruuden salaisuudet"? Ensimmäisen sarjakuva-albumin nimi on "Atlantiksen tuho" ja toisen sarjakuva-albumin nimi on "Sodoman ja Gomorran tuho." Naiset ovat päähenkilöinä molemmissa osissa, kuten näiden sarjakuva-albumien kansikuvat kertovat. Toisessa osassa päähenkilönä oleva nainen on mahdollisesti ensimmäisessä osassa päähenkilönä olevan naisen eräänlainen kloonitytär. Ensimmäisen osan päähenkilön nimi on mahdollisesti Ais.

 

Boguslaw Polch, Avaruuden salaisuudet 1. Atlantiksen tuho. Lehtimiehet, Tampere 1980.

Boguslaw Polch, Avaruuden salaisuudet 2. Sodoman ja gomorran tuho. Lehtimiehet, Tampere 1981.

Kommentit (0)

Vastauksesi