Kuka saa valmistaa ja myydä toimintaseteleitä?

Kuka saa valmistaa ja myydä toimintaseteleitä?

Monien työpaikkojen työntekijät saavat rahapalkan lisäksi lounasseteleitä, kulttuuriseteleitä tms. Kuka tuollaisia seteleitä saa valmistaa ja yrityksille myydä? Jos keksin uuden, hienon toimintasetelityypin, mitä pitäisi tehdä, että saisin alkaa valmistaa sitä ja myydä yrityksille niin, että ne saisivat siitä saman veroedun, kuin muistakin toimintaseteleistä?

Vastaus

Lounassetelin idea juontaa jo 1950-luvulta. Suomessa lounasseteli lanseerattiin vuonna 1974 kun ravintolaelinkeino ja Luottokunta perustivat Lounasseteli Oy:n. Nykyään maassamme toimii kaksi lounassetelijärjestelmää ja paperisten setelien ohessa on käytössä myös eri palveluntarjoajien prepaid-kortteja ja mobiilisetelivaihtoehto.

Samalla periaatteella toimivan liikuntasetelin kehitti meillä ensimmäisenä Smartum Oy. Se on saanut markkinoille useita kilpailijoita. Smartum tarjoaa työnantajille myös kulttuuriseteleitä monien muiden alan yritysten ohella.

Vastaaja ei löytänyt lakipykälistä mitään estettä uusille seteliyrittäjille. Nykyisten setelien takana ovat tavalliset liiketaloudellisin periaattein toimivat yritykset.  Hankit rahoituksen ja vakuutat tulevat asiakkaasi setelin hyödyistä.  Ala voi olla jo sangen kilpailtu, joten ideasi sopisi olla toimiva ja erottuva.

Uutisoinnin perusteella ainakaan lounassetelin osalta verottaja ei ole kovin innokas jatkamaan setelien ja korttien verotukea. Niiden käyttöä on vaikea tarkasti valvoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi