Kuka saa setelin?

Kuka saa setelin?

Jos minulla sattuu olemaan sata euroa lompakossa, vien sen pankkiin ja talletan tililleni. Täten tililläni on sata euroa. Sitten menen elektroniikkaliikkeeseen ja ostan kännykän, joka maksaa sata euroa, ostan sen ja maksan sen pankkikortilla. Tili menee tyhjäksi. Mutta se sadan euron seteli on yhä siellä pankissa. Kuka sen omistaa, vai saiko pankki sen ilmaiseksi?

2 vastausta

Kun talletat setelin tilillesi, se käytännössä muuttuu sähköiseksi merkinnäksi tilillesi siitä, että pankki on sinulle 100 euroa velkaa. Kun maksat pankkikortilla, raha siirtyy tililtäsi eletroniikkaliikkeen tilille, jolloin pankki onkin velkaa liikkeelle eikä sinulle, jos tilinne sattuvat olemaan samassa pankissa. Jos käytätte eri pankkeja, oma pankkisi siirtää summan toiselle pankille.

Kommentit (0)

Kun talletat setelin tilillesi, se käytännössä muuttuu sähköiseksi merkinnäksi tilillesi siitä, että pankki on sinulle 100 euroa velkaa. Kun maksat pankkikortilla, raha siirtyy tililtäsi elektroniikkaliikkeen tilille, jolloin pankki onkin velkaa liikkeelle eikä sinulle, jos tilinne sattuvat olemaan samassa pankissa. Jos käytätte eri pankkeja, oma pankkisi siirtää summan toiselle pankille.

Raha on ilmiönä melko monimutkainen asia. Sen mekanismeja selitetään lähteissä olevassa Wikipedian artikkelissa Raha.

Kommentit (0)

Vastauksesi