Kuka on tehnyt tämän kuntavaakunan? Signeeraus on WH (tai HW ) -51.

Kuka on tehnyt tämän kuntavaakunan? Signeeraus on WH (tai HW ) -51.

Tarkoitan siis tämän fyysisen teoksen valmistajaa, en suunnittelijaa. Tämä on Kauvatsan vaakuna, sen suunnitteli Gustaf von Numers ja se vahvistettiin 21.4.1951. Vaakuna on hyvin tarkkaa tekoa ja vastaa oikein hyvin netistä löytyviä piirroksia. Mutta kuka voisi olla tekijä? Ehkä joku "virallinen vaakunaveistäjä" koska teos on laadukas ja tehty niin pian vaakunan vahvistamisen jälkeen? Muttan en vain ole onnistunut löytämään tietoa mistään! Vaakunan löysin Helsingin kaupungin kierrätyskeskuksen myymälästä.

Kuvat: 
Vastaus

Liian hankalaksi kysymys osoittautui meillekin. Tällaisten uniikkien puutöiden tekijöitä on vaikea jäljittää. Pari mahdollisuutta vielä olisi jatkotiedusteluihin. Suomen heraldisella seuralla saattaisi olla tietoa myös vaakuna-aiheiden käsittelystä tällä tavoin. Seuran taiteilijalistalle kuuluvan jäsenen, Heinz Stürmerin erikoisalaksi mainitaan eräässä yhteydessä vaakunasuunnittelun lisäksi vaakunoiden veistäminen puusta. Hänellä voisi olla tietoa muistakin vaakunaveistäjistä, jos heitä maassamme on. Sähköpostiosoite löytyy seuran sivuilta. 

Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä Kauvatsan kotiseutuyhdistykseen. Kuntahan on kadonnut kartalta jo vuonna 1969, mutta yhdistys on vielä voimissaan ja heilläkin voisi hyvällä onnnella olla jotain perimätietoa vaakunan veistäjästä, mikäli hän oli paikallisia.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi