Kuka on tehnyt patsaat?

Kuka on tehnyt patsaat?

Meillä on ollut ainakin 1945 alkaen kaksi betonipatsasta. Karhu--n.75cm korkea ja kotka--n.70cm korkea. Olen luullut,että tekijä olisi joku Helsingin Puistolassa asunut taiteilija. Nyt patsaat vaurioituivat Kiira-myrskyssä ja etsin myös korjaajaa niille. En laittanut kun karhun kuvan,ei huolinut kahta kuvaa koon puoleesta

Kuvat: 
Vastaus

Puistolaa koskevan wikipedia-sivuston mukaan alueella on asunut ainakin yksi kuvanveistäjä, Gunnar Uotila (1913-1997). Hänet tunnettiin erityisesti puuveistoksistaan, mutta hän käytti myös kiveä ja pronssia. Uotilan veistoksia on Herttoniemen, Puistolan ja Vartiokylän julkisissa tiloissa. Hän on myös muotoillut Reino Helismaan hautamuistomerkin sekä muistopatsaan Puistolaan.

Uotilan töitä verkosta googlailemalla, löytää useita esimerkkejä hänen veistoksistaan. Googlen kuvahaku "Gunnar Uotila" antaa kyllä tulokseksi myös muiden taitelijoiden töitä. Joka tapauksessa Uotilan aihepiiriin kuuluivat myös eläinveistokset. Periaatteessa voisi siis olla mahdollista, että patsaanne olisivat Uotilan tekemiä, tosin betoni saattoi olla hänelle vähän vieras elementti.

Kaupunginosien omilla seuroilla on usein paikallistietämystä. Eräs keino selvittää asiaa, olisi lähettää kysymys Puistola-seuralle. Heillä voi olla kontakteja, joiden avulla päästä eteenpäin.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi