Kuka on maailman suosituin maan johtaja?

Kuka on maailman suosituin maan johtaja?

2 vastausta

Siis oman maansa kansalaisten keskuudessa? Mustalla huumorilla voisi ehkä vastata, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, "Loistava toveri", "Suuri seuraaja" ja "Kansan, armeijan ja puolueen kiistaton johtaja". Kansan tuki on vankkumaton kun toisinajattelua ei sallita. Toki moni pohjois-korealainen varmasti uskoo oikeastikin maan hallitsijaan.

Maailmassa on erilaisia poliittisia järjestelmiä. Diktatuureja on hankala vertailla monarkiaan tai demokratiaan. Kaikki demokratiatkaan eivät ole niin vapaita kuin sopisi olettaa. Lisäksi tilanteet vaihtelevat joskus aika nopeastikin; tänään suosittu poliitikko voi jostakin syystä kuukauden kuluttua jo menettää kannatustaan.

Esimerkiksi oman presidenttimme Sauli Niinistön kansansuosio on hyvällä tolalla. Naapurimaassamme Virossa on Kersti Kaljulaid onnistunut myös virolaisten mielestä tehtävissään hyvin. Euronews-sivusto vertailee äänestystuloksia ja mainitsee Kazakstanin Nursultan Nazarbajevin vaaleissa saaman 97,8 prosentin kannatuksen. Se kyllä saa miettimään vaalien vapautta ja vastaehdokkaiden tilannetta.

Vastausta googlaillessa törmäsi varsin usein Filippiinien presidenttiin Rodrigo Duterteen. Kannatusta hänellä ilmeisesti onkin, mutta melko ristiriitainen hahmo on kyseessä. Vladimir Putinin kannatus on laskenut parhaista päivistä selvästikin. Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on ilmeisen pidetty kotimaassaan ja Kiinan presidentti Xi Jinping samoin.

On aivan mahdollista, että jonkin pienen maan johtaja on hyvin suosittu, mutta mediassa siitä ei juuri uutisoida. Joka tapauksessa on vaikeaa löytää objektiivisesti oikeaa vastausta kysymykseen.

Kommentit (0)
24.01.201921:37
71148
22

Paavi Franciscus? Toki hänelläkin voi olla vastustajia Vatikaanivaltion 836 asukkaan joukossa, mutta luulisi että lähes kaikki pitävät suosiossa. Ja lisäksi miljoonat muissa maissa asuvat katoliset pitävät hänestä.

Kommentit (0)

Vastauksesi