Kuka oli sen antiikin ajan (?) henkilö, joka istui pylvään päässä miettimässä ? Oliko sama, joka et

Kuka oli sen antiikin ajan (?) henkilö, joka istui pylvään päässä miettimässä ? Oliko sama, joka et

Oliko sama, joka etsi ihmistä ?

2 vastausta

En oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitit ihmisen etsimisellä, mutta hakemasi henkilö on mahdollisesti Simeon Styliitta (n. 388 – 2. syyskuuta 459), joka tunnetaan myös nimellä Simeon Pylväspyhimys. Hän lienee kuuluisin niin sanotuista pylväskilvoittelijoista (aik. pylväspyhimyksistä).

Lisää tietoa Simeon Styliitasta: http://www.ortodoksi.net/index.php/Simeon_Styliitta sekä pylväskilvoittelusta ja -kilvoittelijoista: http://www.ortodoksi.net/index.php/Pylv%C3%A4skilvoittelu .

Katso myös kysy.fi:n aikaisempi pylväspyhimyksiä koskeva vastaus: http://www.kysy.fi/kysymys/olen-lukenut-pylvaspyhimyksistamutta-missaan-ei-kerrota-kuinka-he

Kommentit (0)
05.11.201815:34
22771
26

"Ihmisen etsimisellä" kysyjä tarkoittanee Diogenes Sinopealaista ( n. 400 - 320 eKr.), jota pidetään kyynikkojen ffilosofikoulukunnan perustajana. Hänestä on säilynyt monia anekdootteja. Yhden mukaan Diogenes ryömi joka aamu sytytetty lyhty kädessään asunnostaan tynnyristä (tai oikeammin suuresta saviruukusta koska tynnyrintekijän ammatti oli tuntematon antiikin maailmassa). Hän vaelsi asuinkaupunkinsa Korintin katuja ja valaisi lyhdyllä ihmisten kasvoja sanoen: etsin ihmistä.

Syyriassa varhaiskristillisinä vuosisatoina korkean pylvään päässä olevalla pienellä tasanteella eläneet ns. pylväspyhimykset kuuluvat kokonaan toisenlaisen perinteen, nimittäin luostarilaitoksen synnyn ja askeesin piiriin.

 

Alf Henrikson: Antiikin tarinoita 1 - 2. WSOY 1997.

Paavo Castrén - Leena Pietilä-Castrén: Antiikin käsikirja. Otava 2002.

Kommentit (0)

Vastauksesi