Kuka oli öljyvärimaalari J. Lindgren?

Kuka oli öljyvärimaalari J. Lindgren?

Perin isoäidiltäni isokokoisen (n. 90 x 120cm) öljyvärimaalauksen, jossa on heinäkuhilaita, mäen laella torppa ja lisärakennus sekä järvimaisema saarineen. Taulun signeeraus on J. Lindgren. Isoisäni kertoi aikoinaan ostaneensa taulun heidän ensimmäiseen kotiinsa vuonna 1940. En ole kiinnostunut taulun arvosta, sillä en missään tapauksessa myy sitä. Kiinnostaa siis kuka J. Lindgren on ollut ja missä päin Suomea hän on ensisijaisesti maalannut. Mietin jo lapsena taulua katsellessani mistä päin Suomea maisema mahdollisesti olisi. Ahkerasta googlaamisesta huolimatta, en löytänyt J. Lindgrenistä mitään tietoja.

2 vastausta

Valitettavasti kuvaiteilijamatrikkeleista ei löytynyt tietoja kyseisestä taiteilijasta. Kaikki taitavat taiteilijat eivät ole olleet minkään yhdistyksen jäseniä, joten he ovat voineet jäädä matrikkeleiden ulkopuolelle. Olisiko jollakin lukijallamme tietoja tästä taiteilijasta.

Kommentit (0)
01.12.202116:11
3
3

Meillä on ollut ja on vieläkin jokunen J Lindgrenin maalaus. Olen myös etsinyt hänen tai suvub yhteystietoja. Hän kuuluu sukuuni, pitäisi oleman kotoisin Messukylästä tai Tampereelta. Olen itseki tätä Lindgrenien sukua ja selvitellyt kupua. Lauri Lieppo on yksi suvun taiteilija, mm Tammerkoski humppa. Hän suomensi nimensä Lindgrenistä Liepoksi.

Toivon, että J Lindgrenin kysyjä ottaisi minuun yhteyttä.

Kommentit (0)

Vastauksesi