Kuka maksaa?

Kuka maksaa?

Kuka mahtaa maksaa kun palokunta käy pelastamassa pöllön tai muun luonnonvaraisen eläimen parvekkeelta? Entä jos kotieläin vaikka lehmä tai kissa on pulassa

Vastaus

Esimerkiksi Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö auttaa sairaita, loukkaantuneita tai ahdinkoon joutuneita eläimiä Helsingin alueella. Helsingin kaupungin sivujen mukaan eläin- ja luonnonsuojelulain mukaan sairaita tai ahdingossa olevia luonnonvaraisia eläimiä tulee auttaa. Mutta kotieläimistä ei ole erillistä mainintaa. Toisaalta Turun Sanomat uutisoi 6.5.2018 "Pelastuslaitosten hoitamista eläintehtävistä suuri osa ei lain mukaan kuulu pelastustoimen vastuulle. Koska eläinsuojeluviranomaisen roolissa toimivalta poliisilta puuttuu taas usein työkalut auttaa eläimiä pinteestä, tehtävät ohjautuvat palomiehille."

Pelastuslaissa mainitaan, että tietyistä suoritteista voidaan periä maksua, mutta en löytänyt tietoa, siitä että eläinten pelastamisesta perittäisiin maksua. Pelastustoimen rahoitus perustuu lakisääteisiin tehtäviin: ihmisen, omaisuuden** ja ympäristön kiireelliset pelastustehtävät. ** Esimerkiksi arvokkaan tuotantoeläimen pelastaminen voidaan katsoa lakisääteiseksi tehtäväksi.

Turun Sanomien  (6.5.2018) mukaan eläinpelastustehtäviä on vuodessa noin 2 500. Helsingissä 700- 900 ja näistä noin 90 koskee luonnonvaraisia eläimiä.

Kommentit (0)

Vastauksesi