Kuka lienee tällä hetkellä suomen syrjäisin asukas?

Kuka lienee tällä hetkellä suomen syrjäisin asukas?

Pitää olla vakituinen asuinpaikka, mutta postin ei tarvitse tulla samaan paikkaan. Eli kuka asuu kaikkein kauimpana sivistyksestä, palveluista ja lähimmästä tiestä. Esimerkiksi Enontekiön Raittijärvellä asutaan kaukana, mutta asutaanko siellä ympärivuotisesti?

2 vastausta

Syrjäisimpinä paikkoina Suomessa yleensä kai pidetään Lapin tiettömien taipaleiden takana olevia asutuksia. Syrjäisyys voi olla vähän näkökulmakysymyskin. Joensuusta katsoen Helsinki on syrjässä.

Enontekiön Raittijärvi tulee tosiaan googlaillessa nopeasti vastaan. Lapin kansan artikkelin mukaan ei pysyvää kokovuotista asutusta kylällä enää ole, joten se ei taida täyttää kriteereitä. Takavuosina hyvä ehdokas olisi ollut Vätsärin erämaassa sähköttömässä mökissään elänyt Surnu-Pekka. Pekan talolle pääsi vain korpien halki tai veneellä Surnuvuonoa myöten. Pekka muutti sittemmin Nellimin kylään, syrjäinen paikkahan sekin on.

Myös saaristosta löytyy hyvin syrjäisiä asuinpaikkoja. Utössä esimerkiksi taitaa jonkin verran ihmisiä elää ympärivuotisesti, ja matkaa sieltäkin on palveluihin.

Liekohän kellään ihan tietoa asiasta? Tilastokeskus ja maanmittauslaitos voisivat ehkä tällaisen asian selvittää.

 

 

 

Kommentit (0)
31.03.202011:35
10285
32

Jos kysytään kuka on syrjäisin niin paikassa ei voi asua useampia henkilöitä. Kaukana sivistyksestä on sitten mielipideasia.

Kommentit (0)

Vastauksesi