Kuka jakaa tietoni?

Kuka jakaa tietoni?

Sain ikäryhmälleni kohdennetun mainoskirjeen. Mitkä ovat todennäköisimmät lähteet, joista kaupalliset toimijat onkivat ikäisteni nimi- ja osoitetiedot?

3 vastausta

Maistraatin osoitepalvelusta voi hakea lähes kaikkien Suomessa vakinaisesti asuvien täysi-ikäisten henkilöiden ajantasaiset osoitteet, mikäli henkilö ei ole kieltänyt osoitteen luovuttamista.

Ylen Kuningaskuluttajan mukaan olemme sadoissa, jopa tuhansissa rekistereissä: väestötietojärjestelmän lisäksi mm verohallinnon rekistereissä, työeläkejärjestelmässä ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi:n rekisterissä.

Virastot myyvät henkilötietoja suoramarkkinointiyrityksille, lehtitaloille, teleoperaattoreille ja pankeille.

Henkilötietolain mukaan osoitteellisissa mainoskirjeissä on oltava osoitetietojen lähde. Puhelinmyynnissä vastaavat tiedot on annettava pyynnöstä.

 

 

Kommentit (0)
19.09.201710:13
13558
32

Sain "Pyöreitä vuosia" lähestyessä mainoskirjeitä mm. ET-lehdestä, erilaisista pitopalveluyrityksistä, terveydenhoitoyrityksiltä jne.

Yleensä tietolähteeksi oli merkitty Väestörekisteri. Laitoin sinne kiellon, että tietojani ei saa lähettää.

Kommentit (0)
21.09.201701:32
21957
14

Kaija, loppuivatko mainoskirjeet?

Minulla on ollut vuosikausia osoitteenluovutuskielto. Siitä huolimatta mainoskirjeitä tulee nimellä.

Vaikuttaa siltä, että yritysten yms. tiedote, että voi kieltää osoitteensa käytön, on pelkkä vitsi. Vaikka kieltää jotakuta jakamasta tai käyttämästä osoitetietoja, tulee höpöjä juuri sieltä, minne on viimeksi sen kieltänyt.

En vastaa kilpailuihin enkä jakele itse tietojani muullakaan tavalla.

Kommentit (0)

Vastauksesi