Kuinka yleistä on naisen ejakulaatio ja kuinka nainen voi sen helpoimmin saavuttaa?

Kuinka yleistä on naisen ejakulaatio ja kuinka nainen voi sen helpoimmin saavuttaa?

Olen lähes viisikymppinen paljon kokenut nainen. Keskustelu seksistä on aina vaikuttanut varsin ahtaalta ja lapselliselta. Seksi on niin paljon muutakin kuin yhdyntä, johon sama usein rinnastetaan. Usein puhe loppuu, kun seksi alkaa. Toivoisin keskustelua puhumattomuudesta, en yhdyntävaikeuksista. Yhdyntä vaikuttaa suoritukselta, joka loppuu miehen orgasmiin. Nainen on väline sen saavuttamiseksi.

Tarjoan itselleni päivittäin orgasmin, mutta yhdynnässä se erittäin harvoin onnistuu. Sooloseksiini ei penetraatio kuulu lainkaan. Aivot ovat tärkein sukupuoli elin. Mielikuvitus on nautinnollisen seksielämän merkittävin osa. Aikuisten leikit ovat vapauttavia ja estottomia. Olen ejakuloinut vain pakotettuna ja pitkään vibraattorilla kiusattuna.

Onko naisen ejakulaatioon helppoa keinoa? Laukeaminen on täydellinen kliimaksi, mutta vaatii paljon vaivaa ja aikaa. Vinkkejä?

Vastaus
14.02.201815:43
2175
83

Hei, kiitos kysymyksestäsi, jossa kuvailit seksiä kauniisti ja positiivisesti. Hienoa, - kiitos tästä.

Naisen ejakulaation yleisyydestä ei ole tilastoja, mutta karkeiden arvioiden mukaan noin 10–54% naisista on kokenut joskus tai kokee säännöllisesti ejakulaation. Eli monet sitä kokevat, mutta monet eivät ole siitä kuulleetkaan. Joillakin on siihen luontaista taipumusta, toisilla taas ei. Joidenkin tutkimusten mukaan, kyky ejakulaatioon liittyisi tietyntyyppisen emättimen anatomiaan ja lantionpohjanlihaksiin. On kuitenkin todettu, että osa voi kokea ejakulaation luontaisesti, toiset saavuttavat sen harjoittelun kautta ja osalle se ei ole mahdollista, vaikka he sitä harjoittelisivatkin.

Olet aivan oikeassa siinä, että kulttuurissamme puhutaan aivan liian vähän seksistä, nautinnosta ja naisten orgasmeista. Tiede tietää orgasmista sen, että siihen vaikuttavat ihmisen aivot, kehon tuottamat hormonit ja yksilön oma tunnekokemus. Orgasmi voidaan ajatella kokemuksena kehossa ja reaktiona aivoissa. Seksuaalinen nautinto syntyy seksuaalisen halun ja kiihottumisen tunteesta, eikä orgasmin ole tai sen ei tarvitse olla seksissä päätepysäkki tai tavoite.

Kuten kirjoititkin aivojen tärkeästä merkityksestä seksin kokemuksiin:  Aivot säätelevät kiihottumista, nautinnon tuntemista ja siten myös mahdollista orgasmia. Orgasmi voidaan saada fyysisen kosketuksen seurauksena, mutta myös ilman sitä, eli puhtaasti aivoperäisenä eli orgasmin kokemus liittyy selvimmin vahvaan seksuaaliseen kiihottumiseen. Eli, on tärkeää pitää aivoista hyvää huolta. Onkin sanottu, että aivojen hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää saada yksi orgasmi viikossa.

Kiihottumista lisäävät esimerkiksi mainitsemasi vibraattori, liukastusvoide ja toisaalta mielikuvitus tai fantasiat. Mitä vahvemmin heittäytyy hetken vietäväksi sitä paremmalta seksi tuntuu ja orgasmi sekä ejakulaatio voivat olla mahdollisia. Monet naiset, jotka saavat yhdynnässä vain harvoin orgasmin, hoitavat asian niin, että heidän kumppaninsa tarjoaa heille aluksi orgasmin suuseksillä, jonka jälkeen siirrytään yhdyntään. Tämä melko varmasti miellyttää myös kumppania, sillä oman rakkaan kiihottuminen ja laukeaminen lisää myös omaa kiihotusta.

Jos haluat lukea lisää orgasmeista, voit hyötyä juuri ilmestyneestä "Iso O - matkaopas huipulle" -kirjasta, jonka on kirjoittanut seksuaaliterapeutti Marja Kihlström. Kihlström on kerännyt kirjaansa varten lähes sadan suomalaisen naisen tarinan seksuaalisuudesta ja orgasmeista.

Suosittelemme myös kirjastoistakin löytyvää Minna Oulasmaan ja Riikka Riihosen tuoretta kirjaa "Sexfullness - yhdessä jaettu nautinto" (Docendo, 2017).

Kommentit (0)

Vastauksesi