Kuinka vanhaksi niin sanottu sokerimuurahainen elää?

Kuinka vanhaksi niin sanottu sokerimuurahainen elää?

Kuinka vanhaksi niin sanottu sokerimuurahainen elää? Tieto voi tuntua merkityksettömältä, mutta sen torjunnassa olisi tarpeellista tietää sukupolven ikä.

Vastaus

Kysymykseesi ei löytynyt yksiselitteistä vastausta vaikka Igs-toimitus kahlasi läpi erilaisia hyönteiskirjoja, www-sivustoja ja muurahaisharrastajien nettifoorumeita. Käsitykset sokerimuurahaisen eli mauriaisen (lasius niger) elinajanodotteesta vaihtelivat lähteestä riippuen. Esimerkiksi teoksessa Uusi Zoo 9: Selkärangattomat todetaan muurahaisista yleisesti, että täysikasvuisen muurahaisen elinikää on vaikea tarkkaan arvioida, mutta sukua jatkavat kuningattaret elävät kuitenkin koiraita ja työläisiä huomattavasti pidempään.

Internet-lähteet taas tiesivät kertoa että sokerimuurahainen on todistettavasti pisimpään elänyt hyönteislaji, sillä erään laboratorio-oloissa asustelleen mauriaiskuningattaren tiedetään saavuttaneen yli 28 vuoden iän. Joillakin sivustoilla sokerimuurahaisen keskimääräiseksi elämän pituudeksi ilmoitettiin 45-60 päivää ja toisilla taas mauriaistyöläisen elinajaksi mainittiin kolme vuotta.

LÄHTEET:

Uusi Zoo 9: Selkärangattomat (Wsoy, 1991)

http://www.muurahaiset.net/wiki/index.php/Lasius_niger

http://www.agropharm.co.uk/uk/bug_view.asp?bug_id=18

http://www.antstore.net/viewtopic.php?t=7675&sid=a049bf5f802bf1d0b373391...

Kommentit (0)

Vastauksesi