Kuinka vaikea on löytää "hyviä töitä" ilman kokemusta tutkinnolla?

Kuinka vaikea on löytää "hyviä töitä" ilman kokemusta tutkinnolla?

Esimerkkinä opiskelet kauppakorkeakoulussa markkinointia, ja valmistumisen jälkeen ei ole vielä yhtään kokemusta alan töistä. Kuinka tärkeää olisi opiskelujen lomassa tehdä alan hommia?

2 vastausta

Mitään yksiselitteitä vastausta tähän ei ole olemassa. Rekrytointia koskevilla sivuilla mainitaan, että työhön soveltuvaa koulutusta yleisesti arvostetaan Suomessa korkealle ja pitkää koulutusta arvostetaan enemmän kuin kurssityyppistä opiskelua. Tosin ilmeni myös, että mitä vaativammasta työtehtävästä on kyse, sitä tärkeämpää on myös alan työkokemus. Työpaikkaa täytettäessä työnantaja katsoo henkilön sopivuutta tehtävään. Kun hakijoita on useita, painottuu henkilön osaaminen eli kokonaisuus, jonka mm. työkokemus ja koulutus muodostavat.

Erityisesti pitkän koulutusajan lomaan olisi varmasti hyvä saada myös kokemusta alan töistä. Opiskelua motivoi, kun opitun teorian voi liittää omaan työhön ja työhön tutustuminen antaa opiskelijalle realistista kuvaa tulevasta työurasta. Välttämätöntä alan työkokemus ei kuitenkaan aina ole.

Kommentit (0)
18.05.201818:07
32
26

Väittäisin itse, että oman alan työkokemuksen hankinta on erittäin tärkeää, varsinkin tuossa esimerkkitapauksessa. Markkinoinnin osaajista on sen verran tarjontaa, että ilman oman alan työkokemusta on vaikea erottua muista hakijoista. Lisäksi markkinoinnin KTM:n tehtävät ovat asiantuntijatehtäviä, joten käytännön osaamista alan perustehtävistä olisi hyvä olla.

Lisäksi pitää huomata, että työnhakijan osaaminen alkaa kokea heti työttömyyden alkaessa rajua inflaatiota. Valmistumisen jälkeen olisi siis syytä saada mahdollisimman nopeasti oman alan töitä, jotta tutkinto ei vain mene hukkaan.

Terveisin,

Mikko | http://yritysvinkit.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi