Kuinka sisätilanlämmitin toimii?

Kuinka sisätilanlämmitin toimii?

Hei! Kuinka auton sisätilanlämmitintä tulisi käyttää? A: Se kytketään sinne pistorasiaan, eikö? B: Voiko se olla päällä vaikka autosta on virrat poissa? C: Voiko ja uskaltaako sitä käyttää jos auto on sammuksissa, mutta roikalla seinässä kiinni? Kiitos!

2 vastausta

Erillisen sisätilalämmittimen tarkoitus on esilämmittää auton sisätilat ennen liikkeellelähtöä. Useimmista autoista löytyy pelkääjän puoleisesta jalkatilasta pistorasia, johon lämmitin kytketään.

Yleensä sisätilalämmitintä käytetään samaan aikaan kun auton nesteitä esilämmittävää lohkolämmitintä, puolesta tunnista pariin tuntiin ulkolämpötilasta riippuen. Auto on lämmityksen ajan sammuksissa ja roikalla sähköverkkoon kytkettynä.

 

Kommentit (0)
28.10.201422:45
4264
51

Sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin toimii verkkovirralla eikä se siis käytä auton omaa 12V sähköjärjestelmää.

Kun autoon asennetaan lohkolämmitin, niin yleensä samassa yhteydessä auton sisälle asennetaan tavallinen 230V pistorasia, johon tulee sähkö vain silloin, kun lohkolämmittimen johto on kiinnitettynä autoon ja lämppäritolpassa tai seinässä olevaan pistorasiaan.

Sisätilanlämmittimen voi kytkeä siihen auton sisällä olevaan pistorasiaan tai jos ei sellaista ole, oven tai ikkunan välistä vedetyllä jatkojohdolla lämppäritolpasta tai seinästä. Jälkimmäinen vaihtoehto ei ole kovin hyvä, koska se voi vioittaa oven tai ikkunan tiivisteitä.

 

Kommentit (1)
Sen lisäksi, että jatkojohtoviritelmä oven raosta ei ole "kovin hyvä", se on myös lai... Sen lisäksi, että jatkojohtoviritelmä oven raosta ei ole "kovin hyvä", se on myös laiton. Voi olla aika ikävät seuraukset, jos se jatkojohto ajan kanssa nirhaantuu siitä oven kohdalta ja 230V pääsee auton runkoon. Ei riitä vaikka irrottaakin johdon ennenkuin koskee ovenkahvaan, entäpä jos joku lapsi pihalla nojailee auton puskuriin. Lisäksi jos auto palaa (mistä tahansa syystä) niin vakuutusyhtiö evää korvauksen moisen jatkojohtoviritelmän vuoksi.
29.10.2014 10:26 Köpi K 63455

Vastauksesi