Kuinka pitkä oli Suomen pisin avioliitto?

Kuinka pitkä oli Suomen pisin avioliitto?

Entä pisin tällä hetkellä jatkuva? Kauanko on kestänyt Suomen lyhin eroon päättynyt avioliitto? Vuosiluvut olisi myös kiva tietää suunnilleen. Olisiko maailmanlaajuisesti vastaavia tietoja? Missä maassa erotaan herkimmin ja missä liitot ovat pisimpiä? Kiitos!

Vastaus

Tällä hetkellä pisimpään naimisissa ollut suomalainen pariskunta juhlii tänä vuonna 80-vuotista avioliittoaan eli avioituivat vuonna 1935. Maailmanlaajuisesti pisin tällä hetkellä tunnettu avioliitto oli viime joulukuussa kestänyt 89 vuotta, vuodesta 1925 asti. Chandien intialais-brittiläinen pariskunta hätyyttelee jo historian pisimmän avioliiton titteliä, sillä tähän saakka pisin tiedetty avioliitto kesti 91 vuotta ja 12 päivää. Yhdysvaltalaiset Bakemanit olivat ainakin väitetysti naimisissa vuodesta 1772 vuoteen 1863.

Lyhyimmillään avioliitot ovat päättyneet vuorokauden sisällä liiton solmimisesta. Esimerkkejä on useita eri maista, mutta en löytänyt tietoa Suomen lyhimmästä avioliitosta.

Suomen kestävimmät liitot löytyvät Sallasta. Ainakin v. 2005 julkistettiin tilasto, jonka mukaan sallalaiset avioparit ovat viihtyneet yhdessä keskimäärin yli 30 vuotta, kun koko maassa liittojen keskimääräinen kesto on vain hieman päälle 11 vuotta. Tilastoja eri maiden avioliittojen pituudesta oli hankala löytää. OECD:n tilastojen mukaan länsimaista keskimäärin pisimmät avioliitot ovat Italiassa ja lyhimmät Turkissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi