Kuinka paljon saa olla ikäeroa avio- ja/tai seurusteluparilla?

Kuinka paljon saa olla ikäeroa avio- ja/tai seurusteluparilla?

4 vastausta

Mikään ei estä hyvinkin eri-ikäisiä henkilöitä seurustelemasta keskenään. Huomioon täytyy kuitenkin ottaa ns. suojaikäraja. Sillä tarkoitetaan lakisääteistä ikärajaa, jota nuoremman henkilön ei katsota kykenevän antamaan suostumustaan seksuaaliseen kanssakäymiseen. Suomessa suojaikäraja on ollut pitkään 16 vuotta, vaikka sen alentamisesta 15 vuoteen on aika ajoin keskusteltu.

Nuorilla ihmisillä muutamankin vuoden ikäero on merkittävä seurustelussa, kun taas vanhemmilla ihmisillä se ei vaikuta samalla tavalla. Esimerkiksi 18-vuotiaan ja 25-vuotiaan seurustelussuhteessa seitsemän vuoden ikäero merkitsee usein melkoista eroa elämänkokemuksessa, kiinnostuksen kohteissa ja tavassa ilmaista itseään. Sen sijaan esimerkiksi 40- ja 47-vuotiaan suhteessa seitsemän vuotta ei enää tunnu välttämättä miltään. Mitä enemmän ikää seurustelukumppaneilla siis on, sitä vähemmän keskinäinen ikäero vaikuttaa.

Kommentit (0)
21.06.201612:52
8242
76

Miten nuoren naisen kanssa mies saa seurustella, ilman että asiaa on syytä paheksua. Nyrkkisääntönä on esitetty: oma ikä jaettuna kahdella + 7  ;-)

Kommentit (1)
Aloittaisimmeko siis presidenttiparimme paheksumisen nyt heti, kun siihen on vielä matema... Aloittaisimmeko siis presidenttiparimme paheksumisen nyt heti, kun siihen on vielä matemaattiset perusteet; vuonna 2020han tilanne korjautuu säädylliselle tasolle ;-)
23.9.2016 12:24 Hessu Höpö 8605
21.12.201614:08
17277
75

Tulee heti mieleen musiikkinuvos ja tangokuningatar. Edellinen voisi hyvin olla ikänsä puolesta jälkimmäisen isoisä?

Olen miettinyt ja tullut tulokseen, että ikäeron paheksunta johtunee siitä, että seurustelukumppanit voivat hyötyä tästä muutenkin kuin vain olemalla läheisiä toiselleen -  taloudellisesti tms.

Kommentit (2)
Perinteisesti kaikenlaisen paheksunnan syyksi on oikein hyvin riittänyt se, että paheksu... Perinteisesti kaikenlaisen paheksunnan syyksi on oikein hyvin riittänyt se, että paheksujan itsensä mielestä hänen paheksumansa asia nyt vain kertakaikkiaan on paheksuttava. Jos paheksujalta pyydetään parempia perusteluita, niin yleensä siinä vaiheessa käyttöön otetaan sellaisia hienoja sanoja, kuin moraali ja etiikka, jotka kuitenkin viimekädessä ovat vain hienoja tapoja sanoa "no ku mun mielestä" ja ehkä jopa "mun facebook-kavereiden mielestä".
22.12.2016 20:02 Matti Rantanen 5322
Avio- ja avoparit yms kumppanukset taitavat hyötyä melkein aina suhteestaan muutenkin, k... Avio- ja avoparit yms kumppanukset taitavat hyötyä melkein aina suhteestaan muutenkin, kuin vain olemalla läheisiä toiselleen, oli ikäeroa tai ei.
17.4.2017 17:15 Nanna Heikkilä 1467
26.03.201704:44
8242
22

Kommentoin vastaussivulla, sorry siitä.

Olen täysin samaa mieltä kuin edellisen kommentin kirjoittaja Matti Rantanen. Niin se vain maailma usein valitettavasti menee...

Itse olen päätynyt ajattelemaan kuin Königsbergin viisas (mielestäni valitettavasti se on nykyään Kaliningrad, mutta tämä on vain minun ajatukseni). Immanuel Kantin deontologinen etiikka velvoittaa ihmisen näkemään oikean ja väärän, ja näkemään että ne ovat eri asioita.

Avainsanat: (velvollisuus)etiikka, Kant, kategorinen imperatiivi, käytännöllinen järki

ja: What would you do, what would you do?

Kommentit (0)

Vastauksesi