Kuinka paljon matka-aika eroaa lennettäessä Euroopasta-Amerikkaan, tai Euroopasta-Amerikkaan.

Kuinka paljon matka-aika eroaa lennettäessä Euroopasta-Amerikkaan, tai Euroopasta-Amerikkaan.

Mietin, että kuinka paljon maapallon pyörimisliike vaikuttaa lennettäessä, kun toiseen suuntaan matkustaessa maapallo pyörii "karkuun" ja toiseen suuntaan tulee vastaan, vai kumoaako painovoima kokonaan tämän liikkeen vaikutukset?

Vastaus
01.10.201916:38
79652
20

Kysymyksen otsikko ei tainnut mennä ihan nappiin, mutta lienee kysymys lentoajoista eri suuntiin. Esim Finnairin HEL-NYC on 8h55min ja NYC-HEL 8h5min. Eroa siis 50min.

Ero johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että suihkuvirtaukset (tuulet) ovat Atlantilla aina USAsta Eurooppaan päin. Ja myötätuuli auttaa lentonopeudessa, sitä kannattaa jopa etsiä eri korkeuksilta ja eri paikoista, kohtuuden rajoissa suhteessa lentoreittiin.

Painovoima on sama molempiin suuntiin.

Myöskään maapallon pyöriminen ei vaikuta lentonopeuksiin, sillä lennämme suhteessa maan pintaan, emme suhteessa tähtiin. Katso viimeisestä linkistä selitys tälle.

Kommentit (2)
Tulimme kerran USAsta kohti Eurooppaa kirjaimellisesti tuhatta ja sataa - siis ainakin mat... Tulimme kerran USAsta kohti Eurooppaa kirjaimellisesti tuhatta ja sataa - siis ainakin matkustamon infonäytön mukaan. En sitten tiedä, mikä noissa suihkuvirtauksissa todellisuudessa on suurin mahdollinen maanopeus.
1.10.2019 23:05 Leo Salminen 4381
https://www.sciencealert.com/a-powerful-jet-stream-just-rocketed-a-plane-to-a-top-speed-of... https://www.sciencealert.com/a-powerful-jet-stream-just-rocketed-a-plane-to-a-top-speed-of-1-289-km-per-hour
2.10.2019 15:27 Köpi K 79652

Vastauksesi