Kuinka paha moka on jos nainen menee hautaisiin mustassa housupuvussa?

Kuinka paha moka on jos nainen menee hautaisiin mustassa housupuvussa?

Kuinka paha moka on jos nainen menee hautaisiin mustassa housupuvussa? En ole moneen vuoteen pitänyt hametta tai mekkoa.

Vastaus

Virallinen pukeutumisetiketti näyttää edelleen tyrmäävän housuasun naisten hautajaisasuna.
Kouvolan Sanomat oli haastatellut Itäkeskuksen Stockmannin pukeutumisneuvojaa Liisa Arvolaa, joka puhuu naisten hautajaispukeutumisesta seuraavasti:

”Naisten pitäisi etiketin mukaan pukeutua hautajaisiin kokonaan mustiin, asusteita myöten.
Päällä voi olla jakkupuku tai leninki. Housupuku ei virallisen etiketin mukaan ole suotavaa. Paidan pitää olla pitkähihainen, ei avonainen ja hame vähintään polvipituinen. Mustan lisäksi pusero voi olla vaaleanharmaa tai tummansininen, myös tumma lila sopii, koska se on kirkollinen väri. Kaulakorujen ja muidenkin korujen kannattaa olla hillittyjä.”

Kenkien tulisi Arvolan mukaan olla umpikärkiset, esim. kauniit avokkaat. Sukat ovat tietenkin mustat.

http://www.kouvolansanomat.fi/Teemat---Pinnalla/2008/05/14/Suru+pukeutuu...

Yhteishyvän verkkolehden pukeutumispalstalla housupukuun suhtaudutaan hieman myönteisemmin. Sen katsotaan sopivan ”pieniin hautajaisiin”.

http://www.digipaper.fi/hok-elanto/3800/index.php?pgnumb=32

Itse olen viime vuosina osallistunut muutamiin hautajaisiin ja kaikissa on ollut housupukuisia naisia, osa aivan vainajan lähiomaisia. Jos viihdyt housupuvussa, voit aivan varmasti mennä siinä myös hautajaisiin, vaikkei se virallisen etiketin mukaista olisikaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi