Kuinka orkesterin soittimien koristelu neonvaloilla oli toteutettu Vain taivas rajana -elokuvassa.

Kuinka orkesterin soittimien koristelu neonvaloilla oli toteutettu Vain taivas rajana -elokuvassa.

Vanhassa amerikkalaisessa Vain taivas rajana ( The Skye's the Limit) -elokuvassa esiintyy puhallinorkesteri, jonka instrumentit ovat reunustettu neonvaloilla.

Kysymys siis kuuluukin, että millähän tekniikalla siihen aikaan niiden soittimien valaisu oli toteutettu?
Nykyisellä tekniikallahan sellainen soittimien neonvalaistus olisi helppokin toteuttaa käyttämällä ohuita Led nauhoja, tai UV -aktiivista materiaalia, mutta kuinka 1940 -luvun tekniikalla se on voitu toteuttaa?
Silloinhan ei ole tunnettu vielä Led -tekniikkaa eikä UV -valoja. Olikohan niiden soittimien valaisuun käytetty ihan perinteistä neonputkea ja virta verkkovirrasta?

Vastaus

Yökerhokohtauksessa jossa naispääosan esittäjä Joan Leslie laulaa kappaleen My Shinig Hour on taustalla soittavan orkesterin instrumentit valaistu nimenomaan neonvaloilla. Neonvaloissa on lasiputkeen johdettu jalokaasuja, jotka alkavat hohtaa kun niihin johdetaan sähkövirtaa.

Kannattaa huomioida että orkesteri ei oikeasti soita kohtauksessa vaan esitys on toteutettu playbackinä. Parhaiten tämän huomaa siitä että kontrabasson kieletkin on valaistu tai tarkemmin sanottuna kielien tilalle on asennettu neonvaloputket. Muihin soittimiin ne laitettu korostamaan vain instrumentin muotoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi