Kuinka nopeasti syönnin jälkeen ruuasta saatu ruokamyrkytys/huonovointisuus...

Kuinka nopeasti syönnin jälkeen ruuasta saatu ruokamyrkytys/huonovointisuus...

Vastaus

Itämisaika riippuu taudinaiheuttajasta ja tartunnan saaneen ominaisuuksista. Salmonellojen ja kampylobakteerien aiheuttamissa ruokamyrkytyksissä itämisaika on yleensä 2-7 päivää. Tavallisempien taudinaiheuttajien aiheuttamien ruokamyrkytysten itämisaika on kuitenkin lyhyempi. Oireita voi ilmetä jo 1-2 tunnin kuluttua ruokailusta.

http://www.pirteva.fi/elintarvikevalvonta/ruokamyrkytykset/
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_art...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00738

Kommentit (0)

Vastauksesi