Kuinka nopeasti kuntoluokitus kirjoissa laskee?

Kuinka nopeasti kuntoluokitus kirjoissa laskee?

K5 luokitellun nettikirjakaupasta ostetun kansipaperittoman kirjan kannet on aavituksen nirhautuneet kulmista valkoisiksi.Onko kirja yhä K5 eli uusi? Muutoin ihan virheetön yksilö.En sitten tiedä,että oliko jo myynnissä ollessa,vaiko postin kulun aikaan vahingoittunut..

2 vastausta

Kirjojen kuntoluokituksessa k5 viittaa uuteen eli virheettömään ja koskemattomaan kirjaan, jota ei ole luettu. Monesti kirjakaupan hyllyssä olevissa uusissa kirjoissa saattaa olla ryppyjä kansipaperissa tai muita jälkiä. Rajanveto luokan k5 ja k4 (uudenveroinen tai kuin uusi) on välillä on siis hankalaa. Myyjän on turvallisinta merkitä uudenveroiset käytetyt kirjat luokkaan k4, ja jättää luokka k5 vain kustantamon tai tukun kautta tilatuille uusille kirjoille. 

Kirjakaupan hyllyssä koskemattomiin uusiin kirjoihin saattaa tulla ajan myötä kulumia ja haalistumia. On mahdotonta sanoa, onko kirjassasi olevat jäljet ajan patinaa vai mahdollisesti pakkaamisen yhteydessä tulleita jälkiä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa aina ottaa yhteyttä myyjään.

Lähteitä:
http://www.antikka.net/antikka.asp
http://www.kysy.fi/kysymys/antikvaaristen-kirjojen-kuntomerkinnat

Kommentit (0)
24.05.201616:10
23256
49

Yhdyn kirjaston vastaukseen.

Jos "nettikirjakaupalla" tarkoitetaan verkossa toimivia kirjakauppoja, jotka myyvät uusia (käyttämättömiä) kirjoja, tuotteen pitäisi olla asiakkaalle saapuessaan virheettömässä, ns. ostosiistissä kunnossa. Koska kirjat kuitenkin ovat paperi- ja kartonkitavaraa, on mahdollista ja ymmärrettävääkin, että kansissa voi olla pieniä virheitä. Itse olen menetellyt niin, että jos vaurio on isompi (esim. kirjan kulma lytyssä), olen reklamoinut ja poikkeuksetta saanut hyvityksen tai palauttanut tuotteen lähettäjän kustannuksella.

Antikvaariset kirjat ovat hieman eri asia. Havaintojeni mukaan luokitusvälillä K5 - K4 - K3 saattaa olla kauppiaasta riippuen huomattavastikin erilaisia tulkintoja. Yleensä muutoinkin rehdisti toimivien kauppiaiden luokitukset osuvat myös asiakkaan näkökulmasta hyvin kohdalleen. (Pahoja pettymyksiäkin on tosin kohdalle sattunut, ja sellaisilta kauppiailta en enää koskaan tilaa toistamiseen.)

Joka tapauksessa pitäisi mielestäni olla täysin selvää, ettei kirja, jossa alun perin on ollut kansipaperit mutta josta ne myydessä puuttuvat, voi milloinkaan kuulua kuntoluokkiin K5 (uusi) tai K4 (uudenveroinen).

Kommentit (0)

Vastauksesi