Kuinka myrkyllistä on sitruunan kuori?

Kuinka myrkyllistä on sitruunan kuori?

Kuinka myrkyllistä on sitruunan kuori? Eikö sitruunan kuorta nykyisin enää käsitellä myrkyllisillä säilöntäaineilla? Ennen n. 10 vuotta sitten käskettiin sitrushedelmät pesemään juuresharjalla ja jopa saippualla. Eivätkö säilöntäaineet imeydy kuoreen, vaan jäävät kalvoksi kuoren pinnalle ja ovat siten pestävissä? Hyvin monessa nykyajan ruokareseptissä käytetään sitruunan kuorta, joten kuorta syödään runsaasti, jos kokkailee nykyohjeilla.

Vastaus

Kyllä sitrushedelmien pesu on edelleen suositeltavaa, vaikka torjunta-aineiden käyttöä valvotaankin aikaisempaa tarkemmin.
Tässä vastaus iGS:n arkistosta:
Sitrushedelmät neuvotaan yleensä pesemään ennen käyttöä niiden kuorissa olevien säilöntäaineiden tms. takia. Voit käyttää pesuun myös astianpesuainetta. Mikäli valmistat sitrushedelmien kuorista hilloa, kuivaat niitä tai käytät muilla tavoin, voit myös pitää kuoria muutaman päivän runsaassa kylmässä vedessä jääkaapissa ja huuhtoa sekä vaihtaa veden päivittäin viikon ajan. Kuorista kannattaa myös raapia kaikki valkoinen osa pois esim. perunankuorimaveitsellä.
Mikäli haluat täysin myrkyttömiä tuotteita, valitse ne luomutuotteista.

Kommentit (0)

Vastauksesi