Kuinka monta Tsar-Bomba luokan ydinpommin samanaikaista räjäytystä tarvitaan...

Kuinka monta Tsar-Bomba luokan ydinpommin samanaikaista räjäytystä tarvitaan...

Kuinka monta Tsar-Bomba luokan ydinpommin samanaikaista räjäytystä tarvitaan maapallon kallistuskulman tai radan vaikuttamiseen?

Vastaus

Hei,

Maapallon massa on 5,97*10^24 kg ja ratanopeus Auringon ympäri on n. 30 km/s. Liike-energiaa Maapallolla siis on Auringon suhteen 2,6*10^33 joulea. Tarvittaisiin siis noin miljoona miljardia Tsar Bomba -luokan ydinpommia (n. 60 megatonnia TNT:tä, 2,5*10^17 J), että saataisiin tarvittava energia Maapallon pysäyttämiseksi radallaan.

No jos ei ihan maapalloa haluta pysäyttää, vaan sysätään maapalloa vain hieman - vaikkapa niin, että saadaan muutettua Maapallon nopeutta yksi metri sekunnissa. Tällöin maailman suurimpia ydinpommeja tarvittaisiin vain kymmenen miljoonaa.

Nämä olettaen, että 100% pommin vapauttamasta energiasta saataisiin muutettua Maapallon liike-energiaksi. Se ei onnistu, vaan valtaosa energiasta varmasti karkaa omille teilleen.

Kallistuskulman muutos on hieman hankalampi laskea. Maapallon pyörimisenergia on nopean laskutoimituksen perusteella kuitenkin noin 2,6*10^29 J (tuhannen miljardin Tsar Bomban verran), joten kallistuskulmankin muutokseen tarvitsisi kyllä melekoisesti pommeja.

En suosittele yrittämistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi