Kuinka monta % Pohjois-Amerikkalaisista autoista on ulkomaalaista merkkiä?

Kuinka monta % Pohjois-Amerikkalaisista autoista on ulkomaalaista merkkiä?

Suosituimmat automerkit ja -mallit?

2 vastausta

Globaalitaloudessa ei ole helppo määritellä, mikä on amerikkalainen auto. Esimerkiksi japanilaiset, korealaiset ja saksalaiset autotehtaat valmistavat autoja USA:ssa.

Joidenkin automerkkien komponentit valmistetaan muualla ja amerikkalainen autotehdas on vain autojen kokoonpanopaikka.

Vuonna 2016 USA:ssa myytiin runsaat seitsemäntoista miljoonaa autoa. Kahdeksasta myydyimmästä automerkistä viisi on ulkomaisia: Toyota, Honda ja Nissan.

Myyntitilastojen kolmen kärkeä hallitsevat suuret pick-upit ja niitä seuraavat japanilaiset automerkit tässä järjestyksessä: Toyota Camry, Honda Civic, Toyota Corolla, Honda CR-V, Toyota RAV4, Honda Accord ja Honda Accord.

Kommentit (0)
08.06.201707:50
80906
57

Asiaa mutkistaa vielä se, että Pohjois-Amerikkaan kuuluu edellisen vastauksen USA:n lisäksi Kanada, Meksiko, Keski-Amerikan valtiot ja Grönlanti. Näistä Kanadassa ja Meksikossa on suhteellisen paljonkin autoteollisuutta (Kanadassa lähinnä GMC, Meksikossa muiden maiden merkkien tehtaita) ja vientiä mm. USA:han. Joten vaikka GMC:n avolavat, SUV:t ja pakut ovatkin USA:ssa "ulkomaista merkkiä", ovat ne kysymyksen Pohjois-Amerikassa kotimaisia. Tosin avolavat ja pakut eivät ole tilastojen mukaan autoja (vaan oma ryhmänä), SUV:t luultavasti ovat.

Jos keskitytään USA:han, 10 enimmän myydyn automerkin joukosta ulkomaisia merkkejä ovat Toyota, Honda, Nissan, Hyundai, Kia, Volkswagen ja Subaru (kaikilla valmistusta Pohjois-Amerikassa), yhteensä 54% koko automarkkinasta. Pienemmät merkit Top-10 ulkopuolella nostavat prosenttiosuutta yli 60:n. 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi