Kuinka monta lentokonetta on maailmanlaajuisesti aina keskimäärin ilmassa?

Kuinka monta lentokonetta on maailmanlaajuisesti aina keskimäärin ilmassa?

Kuinka monta lentokonetta on maailmanlaajuisesti aina keskimäärin ilmassa? Entä kuinka monta lentomatkustajaa? Laskuista voi jättää pois sotakoneiston.

Vastaus

Olemme lähettäneet kysymyksenne IATAlle (International Air Transport Association) mutta emme ole vielä saaneet vastausta. Jos ja kun sellaisen saamme, lisäämme vastauksen arkistoomme.

Mutta yleisesti voi sanoa, että sitä kuinka monta matkustajaa on ilmassa kunakin hetkenä, on käytännössä mahdotonta saada selville. Vaikka tietäisimme kuinka monta lentokonetta on ilmassa, niin emme voi koskaan tarkkaan tietää kuinka monta matkustajaa on erikokoisissa koneissa jo pelkästään sen vuoksi, että kaikki koneet eivät lennä täydellä kapasiteetilla. Esimerkki: Helsiki-Vantaan kentältä lähtee aamuisin useita lentoja eripuolelle suomea puolityhjänä, mutta paalaa takaisin Helsinki-Vantaan kentälle täydellä kapasiteetilla. International Air Transport Association on arvioinut, että vuonna 2008 noin 6 miljardia ihmistä käyttää lentokonetta. Jakamalla tämä summa ensinnäkin 365:llä saadaan päivittäinen luku ja jakamalla tämä edelleen 24:llä saadaan kunkin tunnin keskimääräinen luku. Nämä ovat siis vain suuntaa antavia lukuja.

http://www.answerbag.com/q_view/406312
http://www.iata.org/index.htm
http://www.iata.org/about/contactus
http://www.iata.org/NR/rdonlyres/E0EEDB73-EA00-494E-9408-2B83AFF33A7D/0/...

Kommentit (0)

Vastauksesi