Kuinka monta ihmistä karhu tai susi on tappanut Suomessa menneellä...

Kuinka monta ihmistä karhu tai susi on tappanut Suomessa menneellä...

Kuinka monta ihmistä karhu tai susi on tappanut Suomessa menneellä vuosisadalla, entä kesyt eläimet kuten koirat?

Vastaus

Viimeisen sadan vuoden aikana on karhu kerran surmannut ihmisen. Tämä tapahtui Ruokolahdella 1998, kun mies joutui lenkkipolullaan karhuemon ja sen poikasten väliin.
Maailmanlaajuisesti muutamia ihmisiä vuosittain kuolee karhun raatelemina. Suomessakin karhujen lukumäärän lisääntyessä ihmisen ja karhun kohtaamisia tapahtuu yhä enemmin.

Susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä.

Viimisten vuosien aikana koira on tappanut Suomessa kolme ihmistä. Tapaukset sattuivat vuosina 1994, 2001 ja 2008. Viimeisimmässä tapauksessa rottweiler hyökkäsi 10-vuotiaan pojan kimppuun ja raateli hänet. Poika kuoli vammoihinsa.

Nautaeläimen potkussa on voimaa ja sarvet ovat terävät. Viimeksi viime viikolla Pamplonan perinteinen härkäjuoksu vaati yhden ihmishengen. Hevosen potku voi myös olla ihmiselle kohtalokas ja kuolemantapauksia on sattunut. Tilastotietoja lehmän tai hevosen aiheuttamista kuolemista Suomessa en löytänyt.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Karhu

http://www.suurpedot.fi/page.asp?Section=58

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2008/03/17/Kennelliitto:+Koira+tapp...

Kommentit (0)

Vastauksesi