Kuinka monta Berliini-nimistä paikkakuntaa on maapallolla?

Kuinka monta Berliini-nimistä paikkakuntaa on maapallolla?

Entä muita "kuuluisia" paikkakuntia: Helsinki, Lontoo, Moskova...

4 vastausta

Karttakirjojen mukaan maailmassa on neljä Berlin -nimistä paikkakuntaa. Saksan lisäksi ne sijaitsevat Yhdysvalloissa Marylandin, New Hampshiren ja Wisconsinin osavaltioissa. Lisäksi Antarktiksella sijaitsee Berlin - niminen vuori.

London löytyy Iso-Britannian lisäksi myös Kanadasta sekä Yhdysvalloista Kentuckyn, Ohion ja Texasin osavalloista. Moscow -niminen paikkakunta löytyy Venäjältä sekä Yhdysvalloista Idahon-osavaltiosta. Helsinki on vain Suomessa.

 

Kommentit (0)
16.10.201815:24
21060
34

"Helsinkejä" (suomalaisittain kirjoitettuna) on vain Suomessa, mutta Helsingfors tai Hälsingfors (ääntyvät samalla tavalla ja molempia kirjoitustapoja näkee käytetyn) on ainakin kahden paikkakunnan nimenä Pohjois-Ruotsissa.

Kommentit (1)
Molemmat Ruotsista löytyvät Hälsingfors-nimiset ovat paikkakunnan osia.Vindelnin ja Lyc... Molemmat Ruotsista löytyvät Hälsingfors-nimiset ovat paikkakunnan osia.Vindelnin ja Lyckselen.
16.10.2018 16:34 Simo Lämsä 6139
26.06.201800:49
34825
27

Helsinkejä on Suomessa kaksi. Toinen se tavallinen, toinen pieni kylä Taivassalon kunnassa.

Muita kuuluisia paikkoja on monia. Wikin mukaan mm. seuraavasti:

Länsi-Virginiassa on London. unincorporated community. Kanadassa on London-niminen kaupunki, jossa on lähes 400 000 asukasta. Yksi saman niminen paikka löytyy jopa Kiribatin saarelta, jolla on myös kylä nimeltä Poland.

Berliinejä on Kanadassa pari kappaletta, USA:ssa eri kuntamuodot mukaanlukien reilut parikymmentä, joista yksi kummituskaupunki Nevadassa.

USA:ssa on myös parikymmentä Moscow-nimistä paikkaa, osa noita unincorporatedeja, osa varsinaisia kaupunkeja. Intiassa ja Kanadassa on myös Moscow, kylätasolla.

Venice- ja Roma -nimisiä paikkoja on paljon. Meitä lähin Roma on Ruotsissa Gotlannin saarella, jonne muutamat skandinaaviset rikoskirjailijat ovat .kirjoittaneet tapahtumiaan.

Paris -nimisiä paikkoja on myös runsaasti, jo pelkästään Yhdysvalloissa yli 20 kpl.Cairojakin löytyy useita.

Kaupunginosien ja pienempien paikkojen tasolle mennessä luvut vain kasvaisivat. Jopa Lahden kaupungissa Suomessa on Venetsia, Helsingissä Arabia ja Espoossa Ararat-niminen vuori, tai paikallinen mäki..

Kommentit (0)
16.10.201816:23
6139
23

Pohjois-Savossa Lapinlahdella,Varpaisjärven taajamassa on taajamanosa nimeltään Berliini.

Kommentit (0)

Vastauksesi