Kuinka monelle rahat?

Kuinka monelle rahat?

Jos haluaisin kohentaa Suomen taloutta lahjoittamalla tavallisille kansalaisille yhteensä kymmenen miljoonaa euroa, niin kuinka monen kansalaisen kesken se kannattasi jakaa, että sen vaikutus Suomen talouteen olisi mahdollisimman suuri? Minkä ikäisille se kannattaisi antaa? Pieni- vai keskituloisille? Tasaisesti ympäri maata vai jollekin alueelle keskittäen?

2 vastausta
10.02.201518:10
7886
17

Moi! Verottomana voi antaa alle 4000 ts 3999 € lahjan ventovieraalle 2 vuoden välein. Minusta ffiksumpaa olisi noilla rahoilla perustaa oy ja ostaa pieniä asuntoja ja vuokrata niitä huono-osaisille omakustannushintaan.

Terveisin Eero-setä.  

 

Kommentit (0)
10.02.201516:33
89845
4

Suomen valtio ottaa joka päivä n. 20 miljoonaa euroa lisää velkaa, joten tuo sinun 10 millin kertasuoritus ei vaikuta siihen juurikaan mitään, siis puoleksi päiväksi voitaisiin lopettaa velanotto ja sitten jatkettaisiin samaa yli varojen elämistä päivästä toiseen. Yksittäisten ihmisten talouteen sillä toki olisi vaikutusta.

Mutta jos nyt jotain vinkkejä haluat, niin rahoja ei kannata alkuunkaan antaa "tavallisille ihmisille" vaan yrittäjille, jotka niiden avulla työllistävät mahdollisimman monta ihmistä. Joko uusille yrittäjille tai vanhoille, jotka pystyvät työllistämään enemmän. Pien- ja keskisuurille yrittäjille, isot firmat ei moisella pikkurahalla mitään tee (meille tavallisille pulliaisille 10Me on paljon, mutta esim UPM:lle se ei merkitse juuri mitään, n. 1/3 päivän liikevaihto)

Jos välttämättä haluat antaa rahat "tavallisille ihmisille", niin anna sellaisille, jotka laittavat rahat heti kulutukseen eivätkä pankkitilille. Siis pientuloisillle. Alueella ei väliä, Suomen talous lasketaan kokonaisuutena, alue-erot eivät siihen vaikuta. Kulutus luo lisää työtä ja sitä kautta saa talouden elpymään. Ja siis kullekin sen verran, että tuhlaavat sen heti eivätkä laita säästöön. Tileillä makaavat rahat eivät hyödytä muita kuin pankkeja.

Kommentit (0)

Vastauksesi