Kuinka kova ääni kuulokkeista maksimissaan voi lähteä?

Kuinka kova ääni kuulokkeista maksimissaan voi lähteä?

Olen ihmetellyt asiaa sikäli koska omistan kuulokkeet jotka häiritsee naapureita, enkä tiiä miksi ääni kantaa seuraavaan huoneeseen. Uskon et desibelit on jotai 200liki ,koska kajareis herkkyydet liikkuu paskoissaki 90db ,jos otetaan huomioon ,et kuulokkeet on korvassa kiinni ja herkkyyttä ei lasketa,, "koska herkkyys on vaan suure jonka jälkeen ääni alkaa särisee" niin paljonko kuulokkeist tehoo voi saada?

Vastaus
09.11.201916:29
93106
19

Silläkin uhalla, että tämä on trolli, niin vastataan:

Jos kuulokkeidesi ääni häiritsee naapureita, niin olet itse jo kuuroutunut. Tietysti avoimien kuulokkeiden äänet voivat vuotaa naapurillekin, mutta jotta ne läpäisisivät seinän häiritsevästi, kuulokkeiden täytyy olla niin isolla, että omat korvasi ovat vaarassa tai jo tuhoutuneet. Suljetuissa kuulokkeissa vielä vähemmän äänestä vuotaa ulos ja naapuriin.

Jos kuuntelet pelejä tai musiikkia useita tunteja päivässä, niin desibelien pitäisi olla alle 87dB. Mieluummin paljon alle. Tuskinpa yksikään kuulokevalmistaja tekee korvia muutamassa minuutissa tuhoavia yli 110dB kuulokkeita. Kuulokkeiden desibelit riippuu syötettävästä signaalista, mutta ei niitä ole suunniteltu kestämään yli 100dB ääntä.

Kuulokkeistasi ei lähde lähemmäs 200dB. Lyhytkestoinenkaan ääni ei saa ylittää 140dB ja 166dB rikkoo jo tärykalvot.

Suosittelen että käyt (koulu)terveydenhoitajan puheilla tarkistuttamassa kuulosi ja pysyttelet maltillisissa äänenvoimakkuuksissa, niin naapuriesi kuin omien korviesi vuoksi. Riittävän pahat kuulovauriot eivät korjaannu ikinä ja jo pienemmistäkin voit saada ikävän tinnituksen (korvat piippaa jatkuvasti) loppuiäksesi.

Älykännyköihin saa desibelimittari-appseja. Googlaa, asenna ja mittaa kuulokkeesi, huoneesi kuulokkeet korvilla ja naapurihuone (oma tai naapurin asunto).

Desibeliasteikko ei ole lineaarinen vaan 10dB lisäys tarkoittaa tehon kymmenkertaistumista.

Kommentit (0)

Vastauksesi