Kuinka korkealta likomärän ihmisen pitää hypätä, jotta on alhaalla rutikuiva?

Kuinka korkealta likomärän ihmisen pitää hypätä, jotta on alhaalla rutikuiva?

180cm, 80kg mieshenkilö, polkkatukka, ei partaa tai muutakaan karvoitusta hyppää likomärkänä. Maalämpö hyppäämishetkellä 20celciusta, puolipilvinen kesäpäivä. Mies hyppää x-asennossa, vaakatasossa, likomärkänä. Ei hikoile. 1cm maanpinnasta mies on siis vielä hieman kostea, eli kuinka pitkä matka miehen pitää tulla alas vapaapudotusta, jotta on osuessaan maanpintaan rutikuiva?

Vastaus
29.09.201310:36
5626
48

Tuota asiaa ei liene koskaan testattu eikä sitä varmaankaan voi ilman mitään kokeita pelkästään laskemallakaan selvittää. Lisäksi törmätään sellaisiin kysymyksiin, kuin että onko elävä ihminen koskaan täysin rutikuiva, vaikka ei varsinaisesti hikoilisikaan ja kuinka paljon likomärän ihmisen iholla olevan veden määrä vaihtelee riippuen esimerkiksi siitä, onko hän juuri peseytynyt vai onko hänen ihonsa rasvainen. Voisin kuvitella, että 1% ero tämän tyyppisissä asioissa voi vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi. 

Tämä kuulostaisi sopivan haasteelliselta ongelmalta Myytinmurtajien ratkaistavaksi. Voisit ehkä ehdottaa sitä heille Discovery Channelin websivuston kautta.

 

Kommentit (2)
Vanhan ihmisen ryppyinen iho pystyy luultavasti kantamaan paljon enemmän vettä, kuin nuo... Vanhan ihmisen ryppyinen iho pystyy luultavasti kantamaan paljon enemmän vettä, kuin nuoren ihmisen sileä iho. Se luultavasti myös kuivuu ilmavirrassa paljon hitaammin.
29.9.2013 17:59 Matti Rantanen 3453
Jos tämä hyppääjä on 1 cm etäisyydellä maasta hieman kostea,niin aivan varmasti ei ... Jos tämä hyppääjä on 1 cm etäisyydellä maasta hieman kostea,niin aivan varmasti ei ehdi kuivua rutikuvaksi 1cm matkalla vaikka hyppäisi kuinka korkealta !
9.11.2013 21:22 taavi virtanen 3000

Vastauksesi