Kuinka kebabliha tehdään? Onko se kebab-eläintä?

Kuinka kebabliha tehdään? Onko se kebab-eläintä?

Vastaus

Kebabeja on monenlaiita ja niitä voidaan valmistaa eri eläimen lihoista ja hieman eri menetelmillä. Kebabliha voi olla melkein mitä tahansa. Suosituimmat kebabit sisältävät lammasta tai nautaa, mutta myös kanan, vuohen tai kalan lihaa käytetään. Kebab-ruokalajeja on lukematon määrä.

Kebabin monista lajeista erityisesti turkkilainen döner-kebab, kirjaimellisesti "pyörivä liha", on saavuttanut suosiota. Döner-kebabissa kartionmuotoista, jopa metrin korkuista hiljalleen kääntyvää lihavarrasta paistetaan hiljaisella tulella siten, että ylhäältä valuva rasva voitelee alemmat kerrokset pitäen lihan mureana. Tarjoilemista varten lihakartiosta veisteään suikaleita. Suomessa varras on yleensä tietyllä tavalla valmistettua, tiivistä, maustettua jauhelihaa. Tätä niin sanottua kebablihaa valmistetaan myös teollisesti. Joitakin versioita voi ostaa esimerkiksi tavallisesta ruokakaupasta ja moni kebabia myyvä ravintola käyttääkin teollisesti valmistettua lihaa. Netistä löytyy myös ohjeita kotitekoisen kebablihan valmistukseen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kebab
http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab
http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab

Kommentit (0)

Vastauksesi