kuinka kauan soneralla on yksinoikeus iphonen myyntiin?

kuinka kauan soneralla on yksinoikeus iphonen myyntiin?

Vastaus

Apple taitaa pidättää itsellään oikeuden päättää iPhonen jakelusta.

-------------------

Google-haulla ”sonera yksinoikeus iphone” tai ”iphone exclusive rights” löytyy puhelimen jakeluun liittyviä artikkeleita, kommentteja ja keskusteluja. Melkoisen ristiriitaisia näkemyksiä on liikkeellä.

Apple on kyllä ilmoittanut, etteivät uudet sopimukset välttämättä anna yksinoikeutta yhdelle operaattorille, vaan iPhone-kauppaa pääsevät tekemään useat operaattorit samassa maassa. Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Irlannissa ja joissakin muissa maissa olisi kuitenkin vastaisuudessakin voimassa yhden operaattorin strategia. Siitä ei vielä ole tietoa, kuuluuko Suomi noihin ”muihin maihin”.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/14414.cfm (artikkelissa käytetyt lähteet on merkitty linkkeinä)

Toisaalta USA Today on kertonut, että Yhdysvalloissa Applen ja AT&T:n välinen sopimus yksinoikeudesta iPhonen jakeluun on ilmeisestikin muutaman vuoden pituinen.

Toukokuussa 2007 USA Today uutisoi AT&T:n saaneen oikeudet puhelimen jakeluun viideksi vuodeksi.
http://www.usatoday.com/tech/wireless/2007-05-21-at&t-iphone_N.htm

Saman vuoden elokuun artikkelissa puolestaan mainitaan, että alkuperäisen sopimuksen mukaan Applella olisi ollut oikeus tarjota puhelinta muillekin operaattoreille 2009 alusta. AT&T olisi kuitenkin saanut yksinoikeuteensa jatkoajan vuodelle 2010.
http://www.usatoday.com/tech/wireless/phones/2008-07-31-att-iphone-steph...

Kommentit (0)

Vastauksesi