Kuinka kauan kissa selviää syömättä?

Kuinka kauan kissa selviää syömättä?

Kuinka kauan kissa selviää syömättä? Saalistukseen tottumaton sisäkissani joutui luontoon, kun iltakävelyllä sen kimppuun kävi kaksi karannutta koiraa ja kissa karkasi. Karkupaikka oli järven rannalla, joten vettä on saatavilla - jos kissa vain on kunnossa.

Internetistä löytää kovin ristiriitaisia vastauksia. Toiset väittävät, että jo 24 tunnin paasto vaurioittaa kissan sisäelimiä, toiset taas sanovat, että kissa pärjää jopa viikkoja ilman varsinaista ruokintaa.

Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Kissat ovat yksilöitä, joten mitään tarkkaa aikarajaa ei voi antaa kauanko kissa voi olla ravinnotta. En valitettavasti löytänyt tutkimuksia kyseisestä aiheesta.
Kotikissakin pärjää yllättävän hyvin luonnossa kesällä. Luonnosta löytyy kissalle sopivaa ravintoa esim. hiiriä, myyriä, lintuja jne. myös on nestettä saatavilla. Kissat ovat petoja, joten saalistamiseen tottumatonkin kissa osaa yleensä vaistonvaraisesti saalistaa itselleen ravintoa.
Jos kissaa ei löydy, se kannattaa ilmoittaa kadonneeksi. Seuraavassa linkkejä internetsivuille, johon voi laittaa ilmoituksen kadonneesta kissasta. Sivuilla on hyviä ohjeita karkurin etsintään.
Etsijäkoiraliitto: http://www.etsijakoiraliitto.fi/
Karkulaiset: http://www.karkulaiset.fi/
Karkurit: http://www.karkurit.fi/
Apula: http://www.lemmikkipalstat.net/apula/kissat.htm

Toivottavasti kissasi löytyy nopeasti ja hyvässä kunnossa.

Kommentit (0)

Vastauksesi