Kuinka kauan kestäisi matka kuhunkin aurinkokunnan planeettaan?

Kuinka kauan kestäisi matka kuhunkin aurinkokunnan planeettaan?

Jos matkustaisimme autolla 100 km/h vauhdilla. Entä lähimpään tähteen?

Vastaus
13.12.201815:10
75799
23

On olemassa sanonta: "Anna miehelle kala, ja hän on kylläinen päivän, opeta hänet kalastamaan ja hän on kylläinen loppuelämänsä". Joten saat tällä kertaa Tee Se Itse-vastauksen.

Kirjoita selaimesi osoiteriville sana Aurinkokunta. Valitse saamistasi linkeistä Wikipedian artikkeli. Poimi sieltä ylös planeetat ja käy niiden nimiä klikkailemalla katsomassa kunkin etäisyys Auringosta kilometreinä. Vähennä se Maan etäisyydestä Auringosta (maan ja auringon välissä olevat planeetat) tai vähennä Maan etäisyys Auringosta planeetan etäisyydestä (maan radan ulkopuolella olevat planeetat). Poista saamistasi luvuista kaksi viimeistä numeroa (se on sama kuin jakaisit sadalla), jolloin saat haluamasi ajan tunteina 100kmh nopeudella.

Lähin tähti löytyy kirjoittamalla selaimeen sanat lähin tähti. Klikkaa linkkiä ja saat tietää sen etäisyyden. Koska se on hyvin kaukana, se ilmoitetaan valovuosina (kuinka kauas valo etenee vuodessa). Kirjoita selaimeen sanat valovuosi ja km, niin saat tietää paljonko yksi valovuosi on kilometeinä. Kerro se tähden etäisyydellä ja poista taas kaksi viimeistä numeroa (taas sadalla jakaminen, jotta saat 100kmh nopeudella kuluvan ajan tunteina).

Näin olet saanut vastaukset kysymyksiisi ja samalla oppinut käyttämään selaintasi, Wikipediaa ja vähän matematiikkaakin. Laita vastauksesi tänne (mielellään välivaiheineen), niin voimme tarkistaa laskitko oikein.

 

Kommentit (3)
Planeetat kiertävät Aurinkoa eri nopeuksilla, joten tuon minimiajan saavuttaakseen on li... Planeetat kiertävät Aurinkoa eri nopeuksilla, joten tuon minimiajan saavuttaakseen on lisäksi osattava lähteä liikkeelle oikealla hetkellä niin, että perille tultaessa kohdeplaneetta on kiertoratansa meitä lähimmässä pisteessään (vai meneekös se nyt ihan näinkään?).
13.12.2018 19:24 Leo Salminen 4115
Totta Leo, mutta kun kysyjä on lähdössä reissuun autolla, niin tuo lienee pienimpiä h... Totta Leo, mutta kun kysyjä on lähdössä reissuun autolla, niin tuo lienee pienimpiä hänen murheistaan :)
13.12.2018 20:22 Köpi K 75799
Siis on näin, että aurinko on lähin tähti, eikä sinne ole valovuosia. Tarkkuutta.
2.1.2019 21:20 Kari Pennanen 44

Vastauksesi