Kuinka kauan itse purkitetut hillot säilyvät?

Kuinka kauan itse purkitetut hillot säilyvät?

Vastaus

Kotona tehtyjen hillojen säilyvyys riippuu valmistustavoista. Hyvin valmistettu hillo voi säilyä kellarissa hyvänä useamman vuoden ajan.
Säilyvyyteen vaikuttaa käytettyjen marjojen tuoreus, sokerin määrä, hillon kuumennus, säilytysastioiden puhtaus ja hillon säilytyslämpötila.

Hillohin kannattaa käyttää vain tuoreita, hyväkuntoisia marjoa. Kaikki pilaantuneet marjat pitää poistaa, jotta niissä olevat mikrobit eivät pääse pilaamaan hilloa.
Sokeri antaa makua ja myös estää homeiden, hiivojen ja bakteerien toimintaa.
Hillo on syytä kuumentaa ainakin yli 75 asteiseksi, jolloin suurin osa pieneliöistä tuhoutuu.
Säilytysastiat sekä niiden kannet on pestävä hyvin ja kuumennettava uunissa tai kiehuvassa vedessä, joilloin niihin ei jää hometta aiheuttavia mikrobeja.
Hillopurkit täytetään piripintaan ja korkki laitetaan heti kiinni. Tällöin purkkiin ei jää ilmaa, eivätkä mikrobit pysty toimimaan.
Hilloille paras säilytyslämpötila olisi nollan ja +5 asteen välillä.

Pakastettu säilyy hyvänä useampia vuosia, vaikka hilloa ei olisikaan keitetty yli 75 asteiseksi tai sokeria olisi käytetty niukasti. Pakastetun hillon käytössä on hyvä huomata, että pilaantumisprosessi alkaa heti kun hillo on sulanut.

Marttojen sivuilta löytyy erinomaiset ohjeet hillojen tekemiseen. Siellä on myös kerrottu niistä lisäaineista, joilla hillon saa säilymään varmemmin.
Toivotan mukavia hillonkeittohetkiä!

http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/puhtaus_on_puoli_sailyketta/

http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/sailonta/sailonnan_valmistus-ja_lisaa...

Kommentit (0)

Vastauksesi