Koti kuin lumilinna

Koti kuin lumilinna

Miksi asunnot sisustetaan valkoisiksi ja pelkistetyn skandinaavisiksi? Entä miksi yksilöllisyyttä tulee välttää sisustuksessa ja kodin ilmeessä? Miksi seiniin ei saa ripustaa tauluja?

3 vastausta

Kyllä jokainen voi sisustaa kotinsa aivan kuinka itse tahtoo. Oma viihtyminen on tärkein seikka sisustamisessa.

Valkoinen on suosittu väri skandinaavisessa sisustamisessa. Suomessa asunnot ovat usein pieniä ja tällöin valkoinen väri luo tilan ja valon tuntua kotiin. Vaaleat tilat on myös helppo sisustaa ja monet sisustusratkaisut sopivat hyvin vaaleaan ympäristöön.

Kommentit (0)
03.09.201514:20
22055
13

Trendit tulevat ja menevät, jopa itsetarkoituksellisesti. Kyllä valkoiset seinät ovat neutraalimpi pohja jokaisen toteuttaa sisustushaaveitaan kuin värilliset. Taulukin näyttää paremmalta, kun sen vieressä ei ole outoja värejä vääristämässä. Olen itse asunut 1975 valmistuneessa talossa, jonka seinät oli maalattu rakennusvaiheessa myrkynvihreällä ja verenpunaisella ja se oli kamalaa - ja jossain vaiheessa joku keksii, että semmoinen on taas muotia. Jos välttämättä on elettävä sisustuslehtien mukaan, ripusta sitten seinille kivoja esineitä!

Kommentit (0)
03.09.201519:00
28470
13

Muuan sisustusasioissa asiantuntijana itseään pitävä henkilö mainitsi äskettäin, että valkoinen olisi jo vanha juttu, joten nyt olisikin "in" keltainen. Onhan nyt toisaalta muotia mustat keittiöt ja kylpyhuoneet.

Minäkin olen asunut talossa, jossa oli vuokraisännän kautta saatavissa vain vihreää, punaista ja valkoista maalia, ja ellei asukkaalle passannut se, mitä isäntä oli seiniin sudituttanut, sai em. väreistä valita haluamansa sekoituksen tai sävyn ja läiskiä sen tilalle. Niinpä meillä oli maalarinvalkoista tai hyvin vaalean vihreää...

Muotivalkoinen on minustakin kaamea yksinomaisena värinä lattioita myöten - mutta tosiasiassa normaalit skandinaaviset kodit eivät liene niin kalseita ja valkeita kuin lehdet väittävät. Vaikkapa. ruotsalaisissa kodeissa on runsaasti todella viihtyisiä vaihtoehtoja - ja niissä vaalea on monasti kermanväristä, beigeä tai jotain taitettua valkoista, enkä ole tähän mennessä nähnyt esim. yhtään heinäseivästä kodin koristeena.

Jokaisella on tosiaan mahdollisuus sisustaa kotinsa haluamansa mukaisesti, varsinkin jos on omistusasunto. Älä siis turhaan anna sisustuslehtien määrätä tulosta, ellei se ole se, mitä oikeasti tahdot.

Kommentit (0)

Vastauksesi