Koskevatko ravintolakokit ruokiin paljain käsin?
Kaikissa kokkikilpailuissa kokit tekevät ruoka-annoksia paljain käsin ja myöskin koskevat valmiiseen ruokaan. Nämä ruuat menevät sitten joko tuomareiden maistettaviksi tai asiakkaiden syötäviksi. Toimitaanko näin suomalaisissa ravintoloissa?
Ruokatieto-yhdistyksen sivuilta löytyvien elintarvikehygienian perusteiden mukaan kertakäyttökäsineiden käyttö ei ole välttämätöntä. Paljain käsin työskentely edellyttää kuitenkin erityistä huolellisuutta käsien puhtauden suhteen. Ohjeista voi lukea tarkemmin alla olevasta linkistä.
Kertakäyttökäsineitä suositellaan käytettäviksi erityisesti silloin, kun käsitellään kypsytettyjä tuotteita tai jos käsissä on haava.
- Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi