Koskeeko aikarajoitus etualan merkkiä?

Koskeeko aikarajoitus etualan merkkiä?

Saako kuvassa etualalla olevan merkin eteen pysäköidä miten pitkäksi aikaa vain, kun siinä ei ole mitään tuntirjoitusta eikä P-merkkiä, vaikka saman parkkialueen kaikissa muissa tolpissa on P-merkki ja kolmen tunnin rajoitus?

Kuvat: 
3 vastausta

Tuntirajoitus koskee koko parkkialuetta. Etualan merkillä osoitetaan ajoneuvojen sijoitusta pysäköintipaikalla. Merkkiä voidaan käyttää pysäköintipaikan yhteydessä tai vaikutusalueella yksinään osoittamaan ajoneuvojen sijoitustapaa.

(Yleisohjeet liikennemerkkien käytöstä, pdf sivu 168)

Kommentit (0)
28.09.201610:18
5330
74

Edellisessä vastauksessa viitatun lähteen sivulla 252 (2I-16) sanotaan:

"Merkin 520 (liityntäpysäköintipaikka), 521 (pysäköintipaikka) tai 521 a - 521 c (ajoneuvojen sijoitus pysäköintipaikalla) yhteydessä oleva aikamäärää osoittava lisäkilpi ilmoittaa pisimmän sallitun pysäköintiajan."

Itse ymmärrän tuon niin, että ellei ajoneuvojen sijoitusta pysäköintipaikalla osoittavan merkin yhteydessä ole aikamäärää osoittavaa lisäkilpeä, on pysäköinti tuolla paikalla sallittu rajoituksetta, vaikka se läheisillä paikoilla onkin lisäkilvellä rajoitettu kolmeen tuntiin. 

En kuitenkaan ole tieliikennelainsäädännön asiantuntija (enkä edes ajokortin omistaja), joten saatan toki ymmärtää asian väärinkin.

 

Kommentit (0)
28.09.201611:03
23145
26

veikkaan, että kuvassa pilkottavan sähkötolpan omistaja/käyttäjä ei tykkää, jos siihen joku muu pysäköi, oli ajokorttia tai ei. eiköhän jostain ko. alueelta löydy tieto tolppapaikkojen rajoituksista.

Kommentit (0)

Vastauksesi