Koska alkoi ratikka kulkea Mäkelänkatua pitkin?

Koska alkoi ratikka kulkea Mäkelänkatua pitkin?

Ennen keskellä Mäkelänkatua oli puisto.

2 vastausta

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen viestinnästä kerrottiin, että Mäkelänkadulla välillä Sturenkatu - Pohjolankatu on ollut raitiorata marraskuusta 1925 lähtien. Tuolloin linjalla oli tunnus K

Joulukuusta 1953 lähtien on Mäkelänkadulla välillä Hämeentie - Sturenkatu kulkenut raitiolinjan 1 reitti. Tuolloin tälle välille valmistuivat myös uudet raiteet.

Kommentit (0)
19.10.201513:18
20624
54

jos kysyjä muistelee mäkelänkadun keskellä olleen puiston, veikkaan hänen erehtyneen, anteeksi vain. puukäpylän rakentaminen alkoi 1920-luvun alussa pohjolankadusta ja melko pian sinne alkoi kulkea raitiovaunu "K", joka jatkoi suunnilleen hermanniin kulkeneen "vihreän linjan" reittiä. mäkelänkadun kohdalla oli hermannissa tuiki tavallinen bakkaksenkatu, joka loppui metsään. mäkelänkaduksi se muutettiin 1928 ja arvelisin leventämisen syynä olleen juuri tarpeen raitiovaunukiskoille. ehkä hsl:stä saadaan tarkempia ajoitustietoja.

 

rethink: wikipeediassa on artikkeli "Helsingin raitioliikenne", jossa vanhat spåralinjastot on hauskasti muutettu nykymuotoon; ongelma on vain, että nyt ei tiedä, missä ne tarkalleen ovat kulkeneet. vuoden -46 linjakartassa käpylän raitsikka kulkee jossakin vallilan ja pasilan välimaastossa - ota tuosta nyt sitten selvä, kulkiko mäkelänkatua vai mistä? mitä vaihtoehtoja meillä on?

Kommentit (0)

Vastauksesi