Korvataanko missään maassa ihmiselle silmälasit, linssit ja kehyksistä...

Korvataanko missään maassa ihmiselle silmälasit, linssit ja kehyksistä...

Korvataanko missään maassa ihmiselle silmälasit, linssit ja kehyksistä kohtuuhinta?

Eikö ole sentään aika epätasa-arvoista, että Kela ei korvaa niitä, koska ei ihminen ole osaansa valinnut ja jokaisella tulisi olla oikeus nähdä sekä kaukaksi että lähelle ja on aika suuri summa, jonka silmälaseista joutuu pulittamaan, vaikka ostaisi halpislasit.

Vastaus

Tässä liikutaan perimmäisten yhteiskunnallisten kysymysten äärellä. On toki ihannetila, että kaikilla ihmisillä on hyvä näkökyky, ja niitä joilta se puuttuu, tuetaan. Kuitenkaan en löytänyt yhtään sellaista valtiota, jossa automaattisesti kaikilla olisi oikeus joko ilmaisiin tai subventoituihin silmälaseihin. Olisikohan kaatuneissa sosialistisissa yhteiskunnissa ollut jokin tällainen käytäntö?

Kysymys on siitä, mihin vedetään raja julkisen terveydenhoidon ja omavastuun väliin. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa näitä kustannuksia ollaan pikemminkin siirtämässä omavastuuseen päin. Jos tämä on mielestäsi keskeinen yhteiskunnan ongelma, ryhdy aktivistiksi, katso mitä mikin puolue on omassa ohjelmassaan asiasta sanonut, ja valitse ehdokkaasi seuraavissa eduskuntavaaleissa tämän perusteella. Toki puolueiden sisälläkin on ihmisiä, jotka painottavat kysymyksiä eri tavalla, joten seuraavaksi voit sitten valita ehdokkaasi. Tai liity itse puolueeseen joka parhaiten vastaa ajatusmaailmaasi, ja ryhdy ajamaan asiaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi