Kommentaattorien palkka

Kommentaattorien palkka

Ylellä oli Seefeldin MM-hiihdoissa melkoinen joukko selostajia ja selostajien selostajia. Esimerkiksi miesten 50 km kisaa selosti tv:ssä suomenkielisellä puolella yksi selostaja ja kolme kommentaattoria, joista yhden kommentaattorin rooli oli haastatella toista kommentaattoria. Lisäksi urheilijoita haastatteli maalissa vielä viides yleläinen. Tähän vielä lisäksi ruotsinkielinen väki ja kai sitä radioonkin joku selosti ja kommentoi. Paljonko kommentaattoreille maksetaan (edes suuruusluokka)? Eli paljonko olivat kisojen selostus- ja kommentointikustannukset? Siihen tulee tietysti päälle ulkomaanpäivärahat. Tämä loppu saattaa olla mielipiteeni, mutta Yle valittaa aina kovista kustannuksista isojen kisojen kohdalla. Melko joutavia kommentaattoreita on kuitenkin varaa roudata paikalle mahdottomia määriä. Miksi näin?

Vastaus

"Selostajat ja asiantuntijat herättävät aina tunteita ja tuskin koskaan pääsemme siihen tilanteeseen, että kaikki olisivat tyytyväisiä", todetaan Ylen verkkosivuilla. Yhtiön näkemyksen mukaan asiantuntijoiden käyttö tuo lisäarvoa kokonaisuuteen ja kuuluu modernin tv:n ja radion tekemiseen. Asiantuntijat eivät ole kuukausipalkkaisessa suhteessa Yleen. Heille maksetaan työpanoksen mukaan.

Ylen ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimus löytyy verkosta, mutta kommentaattorien palkkiot maksetaan eri perustein. Yle ei ole kertonut missään näiden palkkioiden suuruutta. Asiaa voi yrittää tiedustella Ylen palautesivujen kautta, mutta on mahdollista etteivät he tietoja julkista. Esimerkkejä freelancer-tyyppisiä töitä koskevasta palkkauksesta alalta löytyy Yhtyneet-työehtosopimuksen teksteistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi